Saft, saft...
En omgång med äppelsaft har påbörjats här på kvällskvisten.
Eftersom jag är rätt bekväm av mig så kör jag ofta på den saft-modellen som liksom "klarar sig själv" :) T.ex. här...
2 liter hett vatten hälls över 1½ kg äpplen som skurits i mindre bitar. Skal, kärnhus o rubbet tas med. Ev maskhål o fulheter skärs bort.
Sen är det klart! Eller nja, för de närmsta 2 dygnen iaf :) Äpplen o vatten ska stå o dra i 2 dygn i kylskåpet.
Sen silar man bort äppelskräpet o värmer upp saften lite på spisen i en kastrull. Ca 1 kg socker (kan minskas om man inte vill ha det så sött) ska blandas i tillsammans med 15 gram citronsyra och 1½ tesked atamon.
Lös upp, häll upp på flaska o späd med vatten. Mumsigt som måltidsdryck!
Omgången som står i kylen nu ska svågern, som fyller år imorrn, få. Hade med en flaska till stugan i somras o han blev alldeles förtjust i den. Perfekt med ät- o drickbara presenter.
Gokväll! Återkommer med resultat :)
Gjorde den här saften och wow vad gott det blev! Och så enkelt och bra. Tack för att du delade med dig!