Ägg- och mjölkfria minimuffins
Efter en massa helger o andra anledningar som gjort att fredagsmötena på jobbet blivit inställda så var det i fredags dags för fredagsfika :)
Chokladmuffins med rosa glasyr o bling-bling fick inleda det nya året.
Visst blev dom väl bedårande söta?
Chokladmuffins
3 dl vetemjöl
2 dl socker
2 msk kakao
1 krm salt
1 tsk bikarbonat
2½ dl kokhett vatten
1 dl olja
1 tsk vinäger
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser.
Blanda i övriga ingredienser o vispa till slät smet.
Fyll muffinsformar till 3/4.
Grädda i mitten av ugnen 14-18 minuter.
(I original receptet var det egentligen 1 dl kakao, men det blev lite för skarp kakaosmak tyckte jag så jag drog in på kakao och hade istället i lite mer mjöl andra gången jag bakade dom)
Med "normal" storlek så blev det 12 stycken. I miniformat (i småbrödsformar) blev det ca 45 stycken.
Frostingen är Leilas o finns här.
Receptet på muffinsen kommer från http://www.kakboken.se/ o den första boken Mjuka kakor.