Jobb-fika
Fjäskade för kollegorna idag. Det blev ett litet hopkok av 2 recept, men ursprungsreceptet är detta:
Hallonpannacottapaj
Ingredienser
Pajdeg
12 st digestivekex
75 gram smält smör
Fyllning
3 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl socker
250 gram hallon
200 gram philadelphiaost
färska bär till garnering
Tillagning
Kör kex och smör i matberedare
Tryck ut blandningen i form med avtagbar kant
Låt stå kallt medan fyllningen görs
Lägg gelatinbladen i en skål med vatten, minst 5 minuter
Häll grädde och socker i kastrull och låt sjuda till sockret löst sig
Ta upp gelatinbladen, krama ur vattnet och rör ner i grädden
Låt svalna något
Mixa hallonen till slät puré och blanda ner i grädden tillsammans med philadelphiaosten
Vispa till slät kräm och häll över pajbotten
Låt pajen stå i kyl minst 5 timmar, gärna över natten
Garnera med bär
Idag använde jag dock en botten i form av kladdkaka. Inspirationen och recept tog jag härifrån men använde fyllningen från receptet ovanför.
Inte hade jag tillräckligt med hallon heller så det blev hälften hallon o hälften blåbär.
Men det gick det också :)
Mumma!
Källa: http://www.tasteline.com/recept/Hallonpannacottapaj