Nere..

Usch, jag har varit lite låg ett tag. Jag brukar bli det när det blir mörkt o grått o regnigt. Alltså brukar det vara i oktober, november sådär som det är värst. Nu var det så mycket med nytt jobb o allt så jag hann nog inte tänka efter så mycket. För ett par dar sen så kom det över mig. Hopplösheten att vår rustning aldrig blir klar, stressen över att det snart är jul o bara sådär allmänt nedstämd. Det är inget allvarligt, jag blir inte helt under isen o det är kanske inget att bråka om men det är ändå jobbigt! För mig!

Men men, slut på självömkan nu! Angående rustningen så ska, förhoppningsvis ska väl tilläggas, kakelsättare komma idag o kakla väggar. Sen hoppas jag att rörmokaren kan komma o dra rör så fort som möjligt. Skulle så gärna vilja ha mitt badrum snart. Tänk att kunna lägga sig i ett varmt bad nu när det är kallt! Mys!

Nåja, vi stödstädade i helgen i alla fall så det känns lite bättre där hemma. Förhoppningsvis ska det inte behöva damma så mycket med kakling o rördragning så vi tog itu med dammandet igår. O jo, det behövdes. Till och med bakom böckerna i bokhyllan var det ett tjockt lager damm. Det kändes lite bättre när det var klart men det är ändå jobbigt att ha det rörigt o med en massa byggsaker överallt. Måtte det bli klart snart!!

Nåja, nu ska jag jobba vidare o sluta gnälla.
Må så gott.


Less!

Är det någon som vill ha min kropp?! Alltså, inte som det låter. Jag är bara så fruktansvärt less på att konstant känna mig hängig o trött. Vaknar nästan varje natt med hosta o hela dagarna harklar jag mig eftersom det killar så hemskt i halsen. Det är inge kul längre!! :(


Hur gör man?

Idag var det en ovan dag på jobbet. Det har ringt massor idag! Kö nästan hela dan o det är nästan så att man inte vet hur man ska göra när det ringer så mycket! Jag är ju van att kunna surfa hela dagarna! :)

Äntligen märks det att det händer nåt i badrummet. Vi fick mattan inlagd idag o det blir såå bra. Kommer inte ihåg om jag sagt det, men det bli schackrutig matta på golvet o vitt kakel på väggarna. Åh, det kommer bli så fint :thumbup:

Snart blir jag tokig på min hosta. Den går aldrig över. Jag vaknar varje natt av att jag hostar o får antingen lägga mig på soffan eller i Alicias säng (hon sover ju ändå inne hos oss) för att inte väcka resten av familjen. Tur att hon har en fullstor säng, skulle bli trångt i en spjälsäng :D

Nä, nu ska jag ta en sup med hostmedicin o sen blir det sängen.
Nattinatti.


Sundsvall

Förlåt för dålig uppdatering på sistone. Skyller på sjukdom, avsaknad av internet o nu är jag o M på tur i Sundsvall. Vi har precis avnjutit en smarrig hotellfrukost, blir inte bättre än så, o ska nu samla kraft att spendera dagen ute på Birsta. Julklappar ska inhandlas åsså hinner vi väl med en snabbhandlingpå IKEA också :) Åsså har jag ju läst att Rut m.fl. har butik här uppe. Tokgillar det märket, hoppas dom har nåt fint som ropar på mig :)

Njut av lördagen, det ska vi!

Förresten, Gardell var underbar! Se honom om ni kan!


Back in business

Jag är tillbaka! :) Sitter på jobbet, utrustad till tänderna med vatten, Läkerol, näsdukar, nässpray och en mugg varm choklad. Det ska nog gå det här. Tog en Ipren o hostmedicin innan jag gick så det känns skapligt i alla fall. Har sjungit upp mig lite nu så jag är inte lika kraxig som när jag kom, men fruktansvärt torr i halsen. Har redan avverkat 3 glas vatten, en mugg varm choklad, en latte o ett toabesök :) Antar att det blir fler toabesök om jag fortsätter i den här takten..

Ikväll vankas det show. Jonas Gardells "Trafikplats Glädjen" ska avnjutas i Gävle. Jag som tidigare inte varit så begeistrad i Gardell, har tyckt att han är lite för mycket o jobbig blev alldeles kär då vi för några år sen var o såg "Tillfällig gäst i ditt liv". Jag har aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv! Jag hoppas nu bara inte att jag har för stora förhoppningar, men det blir nog tokbra. Får ju träffa goa M o J i alla fall o det kan ju inte bli fel :)


Nu vankas det lunch på schemat, liiite tidigt, men kan vara bra att vila rösten lite. Återkommer med utlovade bilder från Halv-8-hos-mig-kvällen så fort vårt internet kommit igång. M felanmälde i förrgår o dom skulle låta en tekniker titta på det. Hm, när nu det blir..?


Jag lever

Ville bara tala om att jag lever, om än knappt. Tokförkyld o ligger hemma i soffan o tycker synd om mig själv. Till råga på allt så har vårt internet lagt ner så jag kan inte uppdatera mig vad som händer i världen. Har fått låna ett mobilt internet av grannen men det tar lite tid så... Jag återkommer när vi fått fart på vårt internet. Nu ska jag bädda ner mig igen.


Lyckad torsdag

Gårdagen var mycket lyckad! Galet trevligt o supergod mat. En del bilder knäpptes som jag lägger ut ikväll så ni får se. Hungrig som jag var så missade jag tyvärr att fota huvudrätten!! Slängde mig över maten, men jag kan lova att den var god i alla fall :) Nåja, mer information o bilder kommer senare.

Ikväll blir det fredagsmys med Idol o kanske lite gotta? M jobbar så jag får allt gotta för mig själv! :) Har ju missat Idol 2 fredagar i rad så nu är det skärpning. Mina favvisar är i alla fall kvar, Jay o Linnea. Det är lite knepigt det där. Man vill ju att favvisarna ska vinna men ändå är det ju oftast vinnarna det går sämst för efteråt. Vet inte vad som händer, men det brukar gå bättre för dom som kommer på plats 3-5 sådär. Men jag vill ändå lyssna länge på åtminstone Jay så jag hoppas i alla fall att han inte åker ut än.

Har begärt friskvård från jobbet idag så jag slutar redan 15.15. Så skönt! Ska nog åka hem o vila lite då; skallen värker, halsen svider o ögonen rinner. Men annars så är jag pigg :) Måste ju försöka hitta på nåt till farsdag också. Alicias pappa är det klart till men min pappsen måste ju också få nåt skoj. Ska höra med mamma o syster om dom har nåt på gång. Nu ska jag ta min rast så hörs vi ikväll. Atjoo på er!


Halsont

Idag så går vårt halv-8-hos-mig-jippo av stapeln. Ska bli såå skoj! Varje gång jag vaknat inatt har det känts som att jag har haft ett rivjärn i halsen. Nejnejnej jag vill vara frisk! Hade fortfarande världens halsont när klockan ringde, huvudvärk o kände mig lätt illamående. Tänk vad lite Ipren kan göra! :) Jag vägrar vara sjuk idag! Idag ska jag laga mat o mysa med jobbgruppen. Väl uppe o iväg så kändes det lite bättre o nu är jag "bara" lite svälld i halsen. Halstabletterna ligger på skrivbordet o mellan samtalen försöker jag hinna med lite medicinering med dom.

Ingen mera snö har kommit och det är minus 4 grader så om det fortsätter så här så är jag nöjd. Liiiite mera snö kan komma till jul men annars är det här alldeles lagom. Enligt väderprognos så skulle det väl komma snöblandat regn om bara ett par dar så jag antar att jag inte får som jag vill. Den här gången heller... :)


Vinter!

Jäsiken va fort det blev vinter! Visst, det snöade igår när jag la mig men det var ju verkligen helvitt imorse när man vaknade. Den här hösten har bara försvunnit så att det är vinter har jag inte riktigt hunnit greppa. Vi får väl se hur den vintern artar sig, det ska ju bli lika, om inte värre, än förra året. Det är mysigt med lagom tycker jag :)

Nåt som är positivt med att det blir vinter är i alla fall att det snart är advent! Sååå mysigt att ta fram ljusstakar o pyssla till det lite. Hoppas hoppas hoppas att badrummet är klart då så man inte behöver pynta o ställa ljusstakar mitt i allt damm. Men fortsätter det i den här takten så är det nog bättre att sikta på att få det klart till midsommar. Varken idag eller igår har dom varit hos oss. Fy, ibland önskar jag att man kunde fixa allt själv. Inget illa ment, men jag har inte så högt förtroende för hantverkare alla gånger... :(

Kvällsarbete till 18.15 ikväll vilket innebär att det blir mycket dötid, det ringer inte så mycket efter klockan 4. Någon som har något bra tips på nån bra internet-sida som man kan fördriva lite tid på? :)

Simma lugnt, vi hörs.


Uttråkad

Fy, så långsamt det är på jobbet. Jag har ett telefonjobb där kunder ringer in o ställer frågor om både det ena o det andra. Trivs kanooooonbra, men under en period nu så har det varit så långt mellan samtalen o dagarna blir så långa då. Jag har gått genom alla bloggar jag följer, Aftonbladet, Blocket, Tradera, Facebook o allehanda blandade internetsidor. Nu har jag inget mer att titta på så jag hoppas att samtalen börjar ramla in :)

Badrumsrustningen går (väldigt) sakta men (förhoppningsvis) säkert. Eller det vette 17 förresten. Förutom hålet i taket som jag visat tidigare så har dom lyckats åstadkomma att två små flisor i kakelväggen på toaletten nere lossnat. Även ett "stort" hål i taket på ena sidan där nya rör dragits har vi fått. Det blir nog bra när det är klart även om det känns långt borta.

På torsdag på jobbet så ska vår grupp ha ett halv-8-hos-mig-jippo. Vi har blivit uppdelade i 3 grupper som ska ha hand om respektive förrätt/varmrätt/efterrätt med tillhörande dukning.  Det ska bli riktigt kul! Min grupp ska ha hand om förrätt o jag tror vi har kommit på nåt riktigt smaskigt. Tänker inte skriva vad ifall någon läser, men recept o bilder kommer jag lovar.. Sen ska vi också bli bedömda med betyg, precis som på TV. Andra lekar, aktiviteter kommer också att utföras under kvällen o jag tror vi kommer att tokroligt! Jag jobbar med så skönt gäng så det kan inte bli annat än bra!

Nu ska jag nog ta ett toalettbesök för att fördriva tiden lite :) Ciao!


Helgen #2

På söndan som sagt blev det IKEA. Vi lämnade tösen hos mormor så vi kunde handla i lugn o ro. Det shoppades till nya badrummet; tvättställsskåp, handfat, blandare.
FLÅREN Tvättställsskåp Bredd: 84 cm Djup: 55 cm Höjd: 78 cm HÖLLVIKEN Tvättställ Bredd: 57 cm Djup: 44 cm Bygghöjd: 17.5 cm DALSKÄR Tvättställsblandare m bottenventil Höjd: 18 cm

Ovanför ska vi ha en svart tavellist med spegel.
RIBBA Tavelhylla Längd: 115 cm Djup: 9 cm Max. belastning: 7.50 kg HEMNES Spegel Bredd: 60 cm Höjd: 90 cm (spegeln ska vara liggande)

O längst upp denna:
MUSIK Vägglampa Längd: 60 cm

Blir nog toookbra tror jag :thumbup:

En grön, lurvig matta till tv-rummet blev det också. Vi köpte en liknande möbel som den vi har som tv-bänk som vi tänkte använda som soffbord. Men när vi kom hem o la ut den goa mattan så insåg vi att det inte skulle passa med det bord vi tänkt, så nu tar vi med oss dom ouppackade kartongerna (som tur var) o byter dom när vi åker till Sundsvall nästa helg. Så kan det gå :)

När vi hämtade tösen fick vi mat av mamsen o pappsen. Smaskens! Ibland önskar jag att jag skulle kunna göra nåt för att "betala tillbaka" för allt som mamma o pappa ställt upp med genom åren. Dom har verkligen alltid funnits där o jag hoppas jag kommer kunna ställa upp lika mycket för mina barn.

Nu är det kväller. Nattinatti.


Helgen #1

MEN!!! Hade nyss skrivit hela mitt inlägg o skulle bara lägga till nåra bilder. Självklart lyckas jag klicka galet så allt försvinner!! TYPISKT!!

Nåja, en liten redovisning för helgen var det på G. Vi har egentligen inte gjort nåt särskilt men helgen har bara susat förbi. På fredagen hade Alicia playdate på förmiddan med grannflickan medan vi röjde slipdamm o annan lort hemma. Det är så lämpligt att kunna hämta in en barnvakt sådär. Okej att dom båda bara är 2½ år, men tillsammans roar dom varann så bra så då hinner mamsen o pappsen göra annat. Vi åt lunch sen, grillade korv, ute med grannarna men akta´re vad kall om fingrarna man blev. Det såg så skönt ut i solen, men utan vantar var det KALLT!

På kvällen lyxade vi oss med plankstek. Lillan som inte är så imponerad av kött fick en egen variant med köttbullar istället. MINST lika bra om man frågar henne antar jag.




Grönsakerna, som ju är godast, dom plockade hon i sig först. Gojänta ♥ M gick sen iväg med grannkarlarna o spelade pingis o drack öl i skyddsrummet. Boys will be boys... :) Alicia fick somna i soffan med mig medan jag slötittade på TV. Blev sängen skapligt tidigt eftersom det skulle bli shopping på söndan.

Söndagen spenderades på IKEA men det har jag inte tid med nu så det blir ett till inlägg senare. Wow, 2 på en dag?! :)


Trött!

Ett litet inlägg bara för att tala om att jag lever :) En fullspäckad helg har gjort att jag inte haft tid/ orkat slå mig ner med dumburken. En längre avhandling kommer imorrn.

Nu vankas äntligen sänggång efter det att Mattias nyss kom på att vi inte hängt tvätten som vi satte igång för några timmar sen. Varför, varför gör vi så jämt?! Sätter igång tvättmaskinen, slår oss ner i soffan o kommer på lagom när vi är på väg att gå till sängs att "Jäsiken, tvätten hängde inte sig själv den här gången heller..." Men nu så, nu ska jag sova. Ny vecka, nya friska tag.

Sov gott!


Jag tror, jag tror på sommaren..

Ska skicka iväg o göra almanacka i julklapp till farmor så jag har suttit o kikat genom kort från sommaren. Åh vad jag vill att det ska bli sommar igen. Mindre kläder, ljusare ute o allmänt piggare tycker jag man känner sig. Men men snart är det jul o det är inte fy skam det heller :) Ska bli mysigt att fira jul med lilltösen nu när hon liksom förstår vad som händer. Vi får väl se vad hon tycker om tomten men..

Ska krypa i säng nu så man orkar med morrondagen. Jobba mellan 7.45 o 16.15. Sen hämta på dagis, hem o byta om o fräscha till sig lite o lämna tösen hos syster innan jag ska möta upp ett gäng från jobbet på en liten after-work vid 17.00. Hm, kan bli tufft! Jag har inte varit nån sån hänger med på sånt, men på det här jobbet känns det riktigt kul. Ett skönt gäng med stor spridning på både ålder o intressen. Så det blir riktigt skoj!

Avslutar med en riktigt härlig bild från i midsomras på gohjärtat ♥ 



Gonatt!


Reklam #3

Å ett till :)




Reklam #2

MEN, varför funkade det inte att lägga flera Youtube-klipp i samma inlägg?!?!? Jaja, ni får ett till här då:




Reklam

Blev sittandes med några kollegor på lunchen o pratade gamla reklamer. Oj, va många roliga vi kom på.
Här kommer nåra gamla godingar:




Hur kul som helst :D


Det finns hopp

Ikväll kom vi lite bättre överens vid nattningen. Det finns hopp :) Goungen myser med "lill"nallen ♥



O snuttisen är med..
Gonatt.


Barnuppfostran

Igår kväll hade vi jordens fajt med dottern. Hon är 2½ år o kaxig som få. För att det inte ska spåra ur helt så försöker vi vara konsekventa o har nu börjat med att hon ska säga förlåt om hon varit "dum". Igår kväll slogs hon (bokstavligen talat) med M o lipade o hade sig. Vi sa då åt henne att hon måste säga förlåt innan hon gick o la sig. Hon grinade o var superlessen men vi var benhårda. Hon ville ha sin napp o snuttis men dom hade M lagt bort när hon började tjafsa. Jag tycker sånt här är så svårt! Det gör ont i mig när hon blir så lessen men samtidigt vill jag inte ge med mig. Då kommer hon ju bara köra över oss. Hur gör ni? Jag vill ju göra "rätt". Jag vill ha en duktig tjej som är go. Jag skyller på mig själv för att hon är så "omöjlig". Vad har jag gjort fel?! Fy så löjlig jag är..


Ursäkta röran, vi bygger om...

Att komma hem idag o hitta den här lappen på köksbordet var en upplevelse:



Det var knappt att jag vågade gå in på toaletten (som ligger precis under badrummet som renoveras). Jag såg framför mig att vi lika gärna kunde installera sån brandstång som Bridget Jones svischar ner för men det var faktiskt inte på värsta viset. Men det verkar som att vi kommer att få ett nymålat toa-tak "på köpet" :D



Jaja, som snickaren skrev; "det löser sig..."
Gonatt.


Måndag igen

Åh, vilken skön dag det var igår. Soligt, riktigt varmt o mycket ute-lek. Vi ställde undan alla utemöbler, gräsklipparen o grejer, det känns som att dom har gjort sitt. Vi tog också, gemensamt med grannarna, tag i de allmänna ytorna runt oss o krattade.. o krattade.. o krattade.. Att det kan bli så mycket löv av så få träd, tycker aldrig det tog slut. Men lite vardagsmotion fick vi o det känns i armarna idag. Även fönstren på nedervåningen fick sig en genomgång o helt plötsligt var den konstanta dimman, som har varit sen i somras, borta. Konstigt?! :)

Imorse hade det inte varit så populärt att lämna tösen på dagis sa M. Alicia hade gråtit o inte velat släppa sin pappa. Vi har tur ändå för det är inte ofta hon blir lessen, men det är så jobbigt att gå ifrån när det händer. Tyvärr har det varit så att dom flesta gångerna hon blivit lessen så är det samma fröken som tagit emot. Det har varit så ända från start att den här fröken har varit mindre populär o hon har bara sagt nej (innan hon pratade så mycket) när man pratade om henne. Jag tycker så synd om tösen om hon ska "misstrivas" pga en fröken, samtidigt kan man ju inte bara flytta på vare sig henne eller fröken. Vad gör man? Det gör ont i mammas hjärta.. Påpekas ska att hon trivs superbra annars och det har aldrig varit några andra problem. Vi är hemskt nöjda med vårt dagis!

Sista rycket nu inför hemgång. "Bara" 2 timmar kvar :)


RSS 2.0