Blad-dricka

Ikväll har jag o Alicia kokat ihop en blad-dricka. Den har säkert något annat "riktigt" namn men i vår familj heter den kort o gott "Bla´dricka" :)


 
Först länsar man svartvinbärsbusken på 2 liter blad som man sköljer. Dessa varvas med 3 skivade citroner i en stor bunke/kastrull.

 
50 g citronsyra o 2 kilo socker löses sen upp i 2 liter kokt vatten.

Häll vätskan över bladen o citronerna.


Såhär ska sen hela härligheten ligga i kylen i 5 dygn. Lägg en tallrik eller nåt annat tungt överst för att pressa ner bladen i vattnet. Man kan röra i det lite nån gång för att få ut smakerna.

Efter 5 dygn silas bladen bort o saften tappas upp på flaska.
Späd med vatten. MUMS!


Fy!

En sorgens dag :(

http://helahalsingland.se/soderhamn/sandarne/1.3656971-sjuaring-drunknade-bland-hundratals-badgaster

Alla mina tankar går till pojkens familj o närmaste.

♥♥♥

Jag satt länge o tittade på Alicia igår efter att hon somnat. Vad skulle jag göra utan henne?! Vi bråkar o har våra fajter, men utan henne vore jag inte hel.

Såna här gånger inser man hur kort livet är och att man måste ta tillvara på varje liten minut.

♥♥♥


22 grader halv 7 på morron! Jag vill också...

20110629127 (MMS)

22 grader halv 7 på morron! Jag vill också vara ledig :)


Nu så..

Här kommer utlovade midsommarbilder:

Alicia tog i år mod till sig o deltog i dansandet. Även om det inte var några yviga gester så var hon med i alla fall :)

  



Efter dans så blev det kaffe o glass i stugan o världens sötaste kusiner körde pusskalas för hela slanten

 
 

Något motvillig storkusin till en början, men sen så..




Myskväll

Blev som sagt inbjuden på båttur igår till Branthäll. Bästa Vera o karl stod för båten o med på tur var också Jenny o Maria. När vi lämnade hamn var det alldeles mulet, men väl framme så sprack det upp o blev världens härligaste kväll! Fikade lite, pratade strunt o fnissade. Efter båtturen fortsatte jag, Jenny o Maria till McDonald´s o åt. Satt ute o det var alldeles ljummet o skönt.

ÅH, vad jag behövde denna kväll! Tack mina go´vänner!


En båttur i skärgården med bästa tjejerna ...

20110626123 (MMS)

En båttur i skärgården med bästa tjejerna får avsluta midsommarhelgen. Lovely!! :D


Lördag den 25 juni

Vi firade igår en midsommar som bjöd på både sol o regn.

Alicia har varit väldigt trött hela veckan o varit ganska svårväckt på mornarna när vi ska på dagis så vi har hoppats på att hon skulle ta sovmorron igår, men halv 7 slog hon upp sina blå! Vi åt frukost o fixade lite hemma innan vi åkte ut till Skärså där M´s bror med familj också var. Alicia sken som vanligt upp som en sol när hon såg kusin Holger, eller som hon sa ikväll "hennes lillasyster" :) Vi velade in i det sista om vi skulle gå över till Albertina o dansa kring stången eller inte. Regnet kom o gick, men vid 1 så var det i alla fall uppehåll så.. O under dansen sprack det faktiskt upp o kom lite sol.

Tillbaka vid stugan fikade vi lite innan vi åkte hemåt igen. Vi grillade o åt innan vi åkte tillbaka ut i skärgården, den här gången till M´s kompisar. Eftersom Alicia var med blev det för oss en lugn tillställning o vid halv 10 åkte vi hemåt.

Imorse förärade Alicia oss med en sovmorgon til kl 10!! Vet inte när det hände senast, men skönt var det! Tillbringade kvällen med 2 grannfamiljer här hemma! Barnen lekte, karlarna kollade på tennis o fruarna satt i köket o snackade skit :) Skönt att kunna umgås med nån på liksom samma villkor. Även om vi umgås med mina kompisar, så blir det inte på samma vis eftersom ingen har barn. Något jag många gånger saknar!

Hoppas det verkligen blir sol imorrn o lite värme som dom lovat. Nu väntar sängen. Ska ladda in lite midsommarkort så får ni dom imorgon.

Gonatt.


Glad midsommar!

Tänkte bara önska glad midsommar! Nu åker vi ut i skärgården o hoppas på att solen ska komma fram. Dans kring midsommarstång, glass o jordgubbar o förhoppningsvis en midsommarkrans står på agendan :)

Ha det gott!

 

Förra året bojkottade Alicia dansen o hängde i vagnen istället :)


Bjussade kollegorna på midsommar-treat ida...

20110623121 (MMS)

Bjussade kollegorna på midsommar-treat idag. Dom godkändes :) Några blev iaf över så det fick bli kvällsfika. Ha en bra midsommar alla. Håller tummarna för sol!


Minernas mästare

Vår tös kan det där med miner hon...





♥ Lik pappa men söt ändå :)

 

 


Stockholmsresan

Har inte "redovisat" Stockholmsresan juh! :)

Äntligen träffa kusinen ♥ Mys till klockan 11 på kvällen ♥ Åka pendeltåg ♥ Skansentur ♥ Pickick i gröngräset ♥ Massor av djur ♥ Hjältemod ♥ Ett andra 3årsfirande

Och nu: Bildbomb


Världens bästa kusiner!

   


På skansen!

   

 
Tuffingen våran klappade både orm o spindel. Hua!

 


Home at last!

Som sagt, äntligen hemma. O äntligen torra fötter! :) Vi klarade oss från regn men på sina håll var det rejält blött o kladdigt på backen. Så efter bara en bit tjippade det rejält mellan tårna.

Vägen varierade mellan allt från grusväg o näst intill obefintlig stig till balansering på träplankor över riktigt sumpiga partier.

Men nästan inga myggor o som sagt inget regn så på det hela taget så är vi nöjda. Har dock insett att jag måste börja träna. SÅÅ stel i benen efter en "liten" promenad. Löjligt! Lovar ta mig i kragen rejält nu. Sen, senare, så småningom.

Gonatt.


Promenad

Jaha, vilket fint väder vi har då?! O jag som ska ut o gå :(

Det är dags för nattvandring i Söderhamnsklassikern o 17 kilometers promenix. Kunde blivit riktigt mysigt om det inte varit typ 9 grader varmt, ruggigt o med regnet hängandes i luften. Det har regnat hela dagen men är faktiskt uppehåll just nu o jag hoppas det håller sig så!

Men jag får en pratstund med bästa Mia i alla fall o vi har viktiga saker att planera :) Det är i år 10 år sedan vi tog studenten (jag veet, jag är gammal!!) o vi ska försöka kontakta alla för en återträff med kanske grillning o mys. Dom allra flesta har vi koll vart dom finns men vissa har jag inte sett sen studenten, men det ska nog gå.

Jaha, jag går väl o tar på mig understället jag, men för all del. Sov så gott i era varma sängar o tänk inte på mig :)


Nattinatti


Semestertider

Semestervecka vilket gör att jag inte har så mycket tid att uppdatera. Konstigt det där, ju mer tid jag har desto mindre får jag gjort. Fast det är inte riktigt sant! Huset har blivit storstädat, flera sorters kakor har bakats o vi har har varit på utflykt. Idag är första och, som det verkar på prognosen, enda soliga dagen den här veckan. Så vi har varit ute o sugit in all sol vi bara har kunnat. Låg vid Färssjön fram till halv 4, åkte hem o åt o sen fick Alicia poolbada på altanen. Vilken massa energi man får av lite sol. Hoppas verkligen att prognosen kan ha lite fel så vi får lite mer sol den här veckan.

I tisdags tog jag med systrar o mamma till Bollnäs på utflykt. Syster skulle fixa pass o så tog vi en fika o shoppingtur på Majas i Rengsöj. Till alla som inte varit dit, åk dit! Heelt underbar affär o när det är sol o fint kan man fika ute i Majas mysiga trädgård. Jag fyndade en jättesöt liten receptklämma som jag har tänkt sätta upp icke-testade recept i. Kanske är lättare då att koma ihåg att testa. Även en kakburk som det egentligen står Chocolate på fick också följa med hem. Jag får väl baka chokladkakor o ha i :) Det fanns en som det stod Biscuits på också, kanske kan bli en sån sen. Tyckte den såg lite stor ut, men väl hemma så.. Den skulle nog passa.

 

Dom passade perfekt på min köksbänk. O några nybakade kolakakor i kakburken var pricken över i:t :)

 


Kolakakor

100 gram smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjöl
1 msk sirap
1 nypa salt
1 tsk bakpulver

Mixa smör o socker mjukt o fluffigt.
Blanda ner resten av ingredienserna.
Forma degen till 2 korvar o lägg på en plåt.
Platta till något o grädda på 175 grader i 12 minuter.
Skär i snea snittar medan fortfarande varma.

Mums!! ;P


Guess who...?

http://www.yr.no/sted/Sverige/Gävleborg/Söderhamn/langtidsvarsel.html

Gissa vem som har semester nästa vecka då?! :( Regn varenda dag!
*suck*


Underbara blommor från en underbar sambo s...

20110609117 (MMS)

Underbara blommor från en underbar sambo som grattis till jobbet. Bäst var nog ändå påsen med kexchokladbitar med hallonsmak som jag också fick :)


Världens bästa dag!!

Idag är det världens bästa dag!!

Har precis fått veta att den visstidsanställning jag haft till sista september går över till en tillsvidare-anställning från första juli!! Det betyder att jag inte behöver ut o leta jobb o kan börja planera lite för framtiden. Känns SÅ himla skönt då jag trivs jättebra med alla arbetskamrater o allt!

Åh, nu ska jag nog ta en kopp kaffe o lugna nerverna :)


Hurra hurra hurra!

Se hela bilden"Vad är det för en dag, är det en vanlig dag?
Nej, det är ingen vanlig dag.
För det är Annas födelsedag.
Hurra hurra hurra!"
:)


Födelsedag!

Tidsinställt inlägg.. Vi är i Stockholm och har det förhoppningsvis helt underbart :D

Sent omsider kommer några bilder från Alicias 3-årsdag.

  
Dagen började (självklart) med paketöppning i sängen o det nya memoryt provspelades på en gång :)


Kakutbudet var förstås helt Alicia-anpassat med mjölk- och äggfritt.

Hon var så nöjd o frågade flera gånger: "Kan jag äta den också?!" Ibland när man bakar o fikar så har man ju sorter som hon inte kan äta, men på hennes dag ska självklart allt kunna ätas av födelsedagsbarnet. Även tårtan hade jag "krånglat" o gjort mjölk- och äggfri. Utan anledning. Alicia smakade en millimeter o grinade illa utan like. Menmen, hon fick ju smaka i alla fall :)

   
Självklart fick stora tjejen skära tårtan själv o när det var dags så bara försvann hon. När hon kom tillbaka hade hon med sig en rosa plastkniv/tårtspade från sitt rum. Den skulle hon absolut skära sin tårta med så vad gör man? :)


Alicia fick en skottkärra av moster Åsa o Peter o eftersom hon "kan själv" så var hon självklart med o skruvade ihop den!

 
Av bekanta till M´s familj fick Alicia en alldeles underbar hemsydd klänning som mamman bara älskade!
:)
Gosedjurs-galna tösen blev nog mest lycklig för en liten "kisse" som hon fick av gammelmormor.


Utmattad flicka tokslocknade efter mycket lyckad dag!


Vilken dag!

Åh, vilken underbar dag! Sol, värme o mys med familjen!

Mamma o pappa o Åsa kom hit på förmiddan o stannade på lunch. Pappa o M donade lite på lekstugebygget, men av någon anledning blev det inte så mycket gjort. Nåja..

Vi andra donade o jäste i solen. Jag fick hjälp att sätta upp "insynsskydd/ prydnad" på altanen o blev faktiskt riktigt nöjd! Jag köpte för nåt år sen tallriksunderlägg men dom var så knöliga så det var svårt att ställa glas på dom så dom har bara legat i en låda. Nu kom dom till användning som nåt annat. Det gillar jag.

 
Inte tokigt va?!

Har krupit på alla 4 o rensat i rabatten o fått hjälp av mamma att lokalisera vad som är ogräs o inte. Lite tråkigt om jag skulle rensa bort blommorna o behålla ogräset som grannen hade lyckats med förra året :D Jag tycker det är kul med blommor, men kan inte tillräckligt än. Jag tycker bäst om sånt som bara växer o är :)

 
Bellis vet jag i alla fall vad det är o tycker dom är så små o söta där dom blommar.


Trots o-gröna fingrar växer rabarbern så det knakar så många pajer kommer det bli i sommar. Mums! :)

  
På hyllan, som kom upp förra sommarn, samlar jag prylar jag gillar just nu! Rostiga spikar o en underbar gammal sopskyffel sällskapar med ljuslyktor o blommor.

Bilderna knäppte jag nu på kvällen så förmodligen undrade grannarna vad jag höll på med när jag låg på alla 4 på gräsmattan, men det bju´r jag på :D



Vi har knappt varit inne på hela dan, förutom dusch o hårklippning på lilla tösen nu på kvällen. Alicia älskar att vara ute o jag hoppas att det blir många såna här dagar/kvällar i sommar!

Imorrn styr vi bilen söderut. Hoppas vädret är med oss och er även då.
Kramkram.


Mums!

Jag måste bara få bjuda på ett tips såhär inför långhelgen! När det är lugnt på jobbet så hamnar man på än den ena bloggen, än den andra. O nu har jag gjort ett riktigt fynd!

pinkpastry.blogg.se

Rekommenderas starkt o jag ska nog låna nåt recept nu i helgen. Det är ju någon som blir ett år äldre nästa tisdag. Vem kan det vara...? Hihi...


RSS 2.0