Hihi..

Ramlade över denna på Facebook. UNDERBAR!



Snacka om livlig diskussion! Hur ska det bli då dom blir tonåringar?! :)


Picasso

Dagen började med att jag tänkte snabbduscha innan jobbet. Alicia satt framför TV´n så jag sa åt henne att komma in om hon ville nåt. Det brukar funka.. När jag kom ut visade hon mig ett konstverk hon gjort!! Hon hade hittat en blyertspenna o ansåg att vi nog skulle behöva en väggmålning i vardagsummet :) Det ansåg inte mamman!

Efter en liten åthutning (fick ju visserligen skylla mig själv som lämnat henne oövervakad) försökte jag mig sen på konststycket att få bort eländet. Blyerts tar man bort med suddgummi tänkte jag, men se det gick då inte! Det bara smetade ut det hela. Disktrasa med massor av diskmedel gick bättre men då var ju en del redan fastgnuggat! Jaja, det var ju ett tag sen vi gjorde ommöblering här hemma så.. :)

Visst är väl barn underbara? ♥


Vänner

Fika o promenix i söndags med en vän, fika igår med en annan. Tänk vad lite som behövs för att man ska fylla depåerna med energi. Ibland känner jag mig verkligen ensam. Som ensam mamma i gamla umgänget kommer man från varann lite. Alicia är visserligen med på det mesta o jag har världens bästa sambo som absolut står bakom mig om jag vill göra saker. Men det är inte detsamma längre. Man är inte lika fri att göra saker.

Missförstå mig nu rätt! Jag avgudar lillan o ångrar inte en dag att hon kom till men ibland kan jag tänka: Hur hade det varit om vi hade väntat...? Varje gång kommer jag fram till att jag inte ville vänta, vill inte nu heller att jag skulle ha väntat men jag önskar jag hade någon i min närhet som är i samma situation som jag. Det finns mammor på jobbet som man utbyter tankar o funderingar med, men det är liksom inte samma sak. Dom känner inte mig på samma sätt som mina vänner gör.

Det vore så mysigt om jag med nästa barn kunde få vänta, föda o ta hand om en liten samtidigt som någon nära. Att få dela den upplevelsen med en vän vore stort! Jag har ju under den här resan haft min familj o M o visserligen mina vänner på håll, men.. Nu bor ju dom flesta av mina vänner en bit ifrån o det spelar ju förstås också in. Man kan inte spontanträffas som jag ibland önskar.

Hm, undrar om man skulle lägga in en kontaktannons :) God vän sökes!

Djupa funderingar såhär på tisdagkväll, men det är såå viktigt med vänner o jag saknar mina ibland!

Helgen.

Igår blev vi bjudna på grillat hos mamsen o papsen. Vi har ju tidigare fusk-grillat på engångsgrill, lite korv o så, men igår blev det "på riktigt". Karré, majskolv o champinjoner. Egna klyftpotatisar o bea till det var inte helt fel. Akta´re va gott det var! Jag åt så jag visste inte vart jag skulle ta vägen.

Kvällen blev lugn med lite ost o kex o TV. O alldeles för sent kom jag på att vi skulle släckt ner o "firat" Earth hour. Det gjorde vi förra året. Satt med tända ljus o spelade Yatzy o hade hur mysigt som helst. Det gör vi alltför sällan; stänger av TV´n o bara umgås. Det är ju så dumt, det är ju hur mysigt som helt!

Idag har vi tokstädat nedervåningen. Dammat i varje vrå o dammsugit under soffor, bakom element o överallt. Sånt kanske ni gör varje städning, men vi är inte riktigt så duktiga.. Men det är attans så skönt när det blir gjort. Fick sen fikafrämmande av Jenny o Kalle o tösen fick present bara sådär ändå! Alicia tackar massor för böckerna o läste 2 av dom till sänggången :)

Åkte senare på kvällen in till stan o tog en promenix med Jenny. 45 minuters prommis klockan halv 9 på kvällen gör att jag just nu inte är jättetrött, men jag vet att jag kommer vara imorrn, så jag ska nog gå o krama kudden nu. Imorrn är det nya tag som gäller :)

Sov gott.


Snart så...

En timme till helg. Jippie!!

Skulle vilja läska mig o äta nåt smaskigt ikväll, men har inte en aning om vad. Sen lunch på jobbet gör att jag fortfarande är mätt juh. Typiskt när man "får" äta, då vet man inte vad?

Som sagt inga planer för helgen. Hoppas på finväder så man kan vara ute i alla fall.
SNÖÖÖ?!?! Tittade precis ut genom fönstret o det snöar! Strålande sol o snö?! Nä, det hade jag då INTE beställt!

Får svänga förbi en sväng på ICA så ska nog nåt gott trilla ner i korgen.
Ha de gott. Alicia hälsar :)




FREEEDAG!!

Idag har jag riktig fredagskänsla. Vi har absolut inget särskilt inplanerat, M är fortfarande febrig o hängig men ändå har jag en skön känsla i kroppen. Fredagskänsla! Till råga på allt hörde jag en favvislåt i bilen på väg till jobbet. Jag är inte såld på originalet och jag är inget fan av hennes egna låtar men den här låten gör att jag mår bra o blir sprallig i kroppen.

Enjoy!




Marknadsföring!

Gillar ni lite vitt o slitet i inredning?
Min pappa är superduktig på att snickra o ha sig o mamma sköter målningen.
Nu ligger det nåra småsaker på Blocket som dom har åstadkommit.
Kolla vettja o är det nåt annat ni skulle vilja ha snickrat så går det säkert att ordna :D


Blä!

Kollade deklarationen igår :( Skit säger jag bara! Brukar alltid få tillbaka en "massa". Åtminstone ett par tusen tillbaka brukar det bli. I år ska jag betala ca 1800 kronor! Vad menar dom med det?! Jaja, jag vet att det är väl mitt fel egentligen, men ändå?!

Det blev en månads dubbel lön då jag bytte jobb i höstas men jag undrar hur det kan påverka så mycket? Måste kolla riktigt när papperskopian kommer men det stämmer väl är jag rädd för. Inte så mycket pengar det handlar om som ska in men jag hade ju hellre sett att det varit en inkomst istället för en utgift :S




Jag vill!!

Åh, vad jag är sugen på att åka utomlands! Håller på att tittar tillsammans med mamma på resa till Grekland i början av juni. Hoppas, hoppas, hoppas att vi kommer iväg. Skulle vara så mysigt att kunna åka hela familjen med mormor o morfar o mostrar o hela baletten.

Det är Grekland som lockar och då allra helst Korfu. Varit där förut och det är så fint där.

     


Corfu map


Vååår!

Törs man hoppas att det är våren som kommit?!?!
Vilket väder det varit dom senaste dagarna! Helgen var helt underbar med sol, korvgrillning o pulkaåkning.

På lördagen var vi med mamma o pappa o grillade korv o åkte pulka. Alicia o morfar åkte som galningar så tillslut blev det en vurpa som hette duga. Alicia kullerbyttade över morfar o det blev lite gråt o tandagnisslan. Men det gick över rätt fort :)



Bjussar på en lite sneakpeak på min nya kalufs också. Ofixat hår ute i vildmarken gör att det blir inte mer än såhär just nu. Ni får en "riktig" bild när barret är ordninggjort :) Men rött blev det i alla fall o I LIKE!




På söndan var vi ute på området bara o jäste i solen. Grannarna var med o vi måste då ha världens coolaste ungar! :D



 


Nybakt

Jag är inne i ett stim :) Igår åt vi nybakta Dinkelbullar till frukost. Jättegoda, som var så lämpliga eftersom man gjorde ordning degen på kvällen innan o sen jäste dom i kylen under natten. På morronen var det bara skjuss in i ugnen så hade man nybakt frukostbröd.

Nu har jag precis snott ihop en omgång med Snabba "tekakor". Vill ni ha receptet?

50 g jäst
5 dl mjölk (jag använder havremjölk)
50 g smör (mjölkfritt även här)
1 msk honung
½ tsk salt
10 dl mjöl
(linfrö, solrosfrö, flingsalt...)

Smula jästen.
Smält smör som svalnas ner med mjölken till fingervarm vätska.
Lös upp jästen i vätskan o tillsätt salt o honung.
Arbeta ner mjölet till lös deg. (jag hade i ca 1 dl linfrö i degen också, jag gillar linfrö!)
Låt jäsa i 30 minuter.
Smörj långpanna (jag använde den som hör till ugnen) o häll ut degen.
Här kan man nu innan gräddning låta fantasin flöda. Jag "garnerade" med solrosfrön, lite flingsalt o linfrön.
In ugnen o grädda på 175 grader i 20 minuter.
Ta ur ugnen o skär i bitar.
Ät på en gång med bara lite smör.
Yummie!

Nu luktar det smasken i huset o det är nog dags att plocka ur ugnen.

10 minuter senare...

  

Jodå dom blev bra idag å ;P
En kopp te o en mackis på kvällskvisten kanske..?

 

 


Konst...

 

Vi har påbörjat en vägg här hemma med foton. Än så länge är det bara en bit, men tanken är att väggen ska fyllas. Blir det syskon nåt tag så får vi väl arrangera om :)

Favoriten utan tvekan är en tavla av Alicia som M´s kompis gjort. Den är avmålad från ett foto o jag älskar den! Han är så duktig o han har även gjort en väggmålning här hemma. Påminn mig så ska jag visa upp den senare.

Kopian  

 Originalet


Ljus i vårt hus

 

Jag älskar ljusstakar i fattigmanssilver! Dom lyser så fint i mörkret.
Här är mina nyaste i samlingen. Inhandlade hos mammas moster på Rosengatan. Cafe, loppis o butik i ett. Rekommenderas starkt, särskilt sommartid då hon bjuder in till kaffe på innergården. Tokmysigt!


Gävle

Dagen har spenderats i Gävle. Började dagen med en kaffe, prat o massage hos bästa Jenny. M o Alicia åkte tåg (gissa om nån var lycklig?) ner o mötte upp mig då jag var masserad o nöjd. Lunch på Sibylla, en sväng på IKEA o slagsmål på Ove´s (återkommer till det) hann vi också med innan hemfärd.

Ny taklampa att ha ovanför köksbordet (ni får se sen) o så klart värmeljus :) blev det på IKEA. En Buddha-figur o godis på Ove´s.

 Den ska få bo ute i trädgårdslandet till sommarn har jag tänkt men än så länge huserar den på skänken inne



Har velat ha en länge men dom brukar ju vara så förbaskans dyra. Den här sötnosen kostade ynka 69:- så det var inte mycket att fundera på.

Tillbaka till salgsmålet på Ove´s. Det är inte så allvarligt som det låter! Eller.. I stundens hetta var jag galen. Alicia började bli trött, fullt förståeligt, o fick universums utbrott inne i butiken för att M hämtade en vagn o inte jag. Hon gallskrek o slog omkring sig så till slut bar jag henne under armen ut till bilen. Det var helt omöjligt att få fast henne i bilstolen så till slut stängde vi bara dörren o väntade ut henne. Jag blir helt handfallen när hon får såna här utbrott. Vad gör man?! Jag vill ju prata henne till rätta men vad göra när hon inte går att få kontakt med. Så fort man säger nåt så vrålar hon: Prata inte med mig!!! Efter ett tag sansade hon sig i alla fall så att det gick att gå in igen.

Har ni barn? Får dom utbrott? Vad gör ni?!?!



Tulpaner inhandlades också. Åh, vårkänsla! Det behövdes efter en hel dags snöande. Nu får det vara nog! Snälla..


Myskväll

Det blev fika på stan igår med Jenny o Vera. Alltid härligt med tjejsnack! :) Fortsatte sen hem till syster o våldgästade henne. Ibland behöver man en kväll hemifrån o igår var det en sån kväll. Ingen särskild anledning, bara ändå.

Bara 2 jobbdagar kvar den här veckan, sen blir det 4 dagar ledigt. Vi har tagit ut 2 dagar semester o ska bara vara... Inga större planer (förutom hårklippning JIPPIE) men det är skönt att bara kunna umgås i lugn o ro.

Simma lugnt.


Grillad korv o Festis till lunch! Grannarn...

20110313091 (MMS)

Grillad korv o Festis till lunch! Grannarna var också med o myste. Inte så mycket sol men helt okej ändå. Nu ska vi iväg på lite shopping. Höll på att somna hemma i soffan, så.. :)
 Må så gott.


Dagens aktiviteter

Inledde dagen med 3 timmars arbete. Kunde jag välja skulle jobba varje lördag. Eller kanske inte, men det är lugnt o skönt på lördagarna. Eftersom ingen pratar i telefon så är det inget surr o det är rätt skönt att slippa den direkta kundkontakten ibland. Skulle förmodligen bli tråkigt i längden, men ibland så...

Första etappen av Söderhamnsklassikern avklarad. 1 kilometer simning var inte så farligt som det först lät. Jobbigt visst, men överkomligt o än en gång ställer jag mig frågan: "varför åker jag inte o simmar oftare?" Det är ju riktigt skön träning/ avkoppling.

Det blev sen en lunch på stan med bästa Mia. Kvällen tillbringades tillsammans med resten av Sveriges befolkning framför TV´n o Melodifestivalen. O som vanligt var det fel låt som vann :) Jag höll mina tummar för Danny. Tycker egentligen inte om sån musik, men han har en grym utstrålning tycker jag.

Nu väntar nog sängen. Får se om det blir nån sömn.. Alicia har fått hosta :( SÅ less på sjukdomar!!

Nattinatti.


Motionär

Jaha, då var det vinter igen då! Vaknade imorse till ett vintervitt landskap. Inte många centimeter som kommit men tillräckligt för att det skulle kännas lite jobbigt. Det blev ljust o fint men man vet ju att det blir bara kladd o sörja av det hela :( Jag vill ha sommar!!



Snart så...


Nåja, snart är det helg. Imorrn börjar jag helgen med... att jobba :) Vi ligger efter lite i hanteringen så då blir det extra arbete. Direkt efter ska jag åka o simma 1 kilometer med en kompis. Vi ska göra "Klassikern" här i stan vilket innebär simning, cykling, löpning, nåra promenader åsså en skidrunda. Skidrundan har redan varit o den hoppade jag över :) Man får missa en omgång o ändå få fullgjord "Klassiker". Jag har stått på längdskidor 1 gång när jag var 7 år så jag kände inte att det var läge att sätta igång nu.. Simningen har egentligen också varit men den kunde man göra i efterhand. Det ska bli riktigt skoj faktiskt då det pågår hela året.

Snart är det fikatajm. Kaffetarmen suger :)
Må så gott.


Nu så!

Äntligen! Nu har jag bokat tid för klippning och färgning! Nästa torsdag slår jag till. Brukar vara lite snåljåp o sköta färgningen på hemmaplan men nu kände jag att jag fick unna mig. Vet inte riktigt hur jag vill ha det än, men det lutar åt nåt liknande som Sarah har. Hon är SÅÅ snygg i håret! Det är längden på håret jag fortfarande velar med. Men det skulle vara bra skönt att ha det lite kortare nu till våren/sommaren. O det växer ju ut! Har en vecka på mig att vela på :)



Här är en till snygging som har en riktigt fin frisyr.
Även denna bild har jag "snott" av Sarah.


Myslördag

Bjuder på nåra bilder från lördagen från nåra veckor sen då vi hyrde Söderala-badet o myste med familjen. Visst berättade jag om det? Nåja, här kommer lite bilder i alla fall :)

 Alicia simmar ikapp med Musch (morfar)

Inte helt fel med en tom bassäng

Vi beställde en exotisk planka från Kvantum med oss. GOTT!  Kycklingklubborna var bäst

Vildan våran åkte rutshkana som en tok  


 Helt orädd

Kan starkt rekommendera att hyra en lördag eftermiddag.

Solong.


Nu får det vara nog!

Nu hoppas jag det är slut-sjukat för den här gången. Torsdag kväll avslutades med ett besök på jouren med Alicia. Då hade hon knappt ätit eller druckit på hela dan o kräktes dessutom på kvällen igen. Eftersom hon inte hade kissat på hela dan heller så ville dom ta in o titta på henne. Ett stick i fingret, lite kläm på magen o lite väntetid senare konstaterades det att det var ett virus som skulle gå över om ett par, tre dagar. Mycket lugnande eftersom hon varit dålig sen söndagen. Mådde som tur var bättre på fredan o kunde äntligen gå på dagis idag.

När Alicia blev frisk var det istället min tur. Åkte på en magsjuka-light. Eller light förresten?! Inge kräks men jag kissade med stjärten om man säger så (förlåt...) O natten mellan fredag och lördag hade jag sån magknip att jag låg på badrumsgolvet o trodde jag skulle dö. Såå ont! Jag var alldeles svimfärdig! Som tur var gick det över ganska snabbt men jag fick inte i mig nån mat på hela helgen så det var på darriga ben jag gick till jobbet idag.

Och än en gång; Nu får det vara nog med sjukdomar! Det blir så positiv atmosfär av alla dom här sjuka inläggen :( Hoppas hoppas det blir bättring på det.

Må så gott!


Semesterdags

Jaha, då är man ett steg närmare sommaren då! Semesteransökningarna lämnades in idag. Liiite tidigt men jag förstår att det är lite arbete att samordna ca 100 personers semestrar. Kände hur mycket jag längtar till semestern nu. Jag var ju inte ledigt nåt särskilt kring jul heller så nu är det dags för att ladda batterierna känner jag. Jaja, jag vet att det är flera månader till sommaren, men solen o ljuset gör att jag just nu ser ljust på tillvaron :)

Jag är så i valet o kvalet hur jag ska göra med mitt "hårsvall"! Ena dagen vill jag klippa av allt i en snygg page eller nåt, medan jag den andra dagen backar o tänker "nä, men jag ska ju spara ut..." Jag förstår inte vad jag ska spara ut för egentligen. Det enda jag gör, på sin höjd, är att drar ihop det i en tofs. Men färgning är det dags för i alla fall. Jag är ju blond i grunden o att färga rött på det är sådär vackert när utväxten börjar komma :S

Avslutar kvällen med en bild från vår Thailandsresa 2006. Apropå sommar o sol... :)



Åh vad jag vill tillbaka

Gonatt.


Inte så dålig utsikt vid bilen imorse då j...

20110301090 (MMS)

Inte så dålig utsikt vid bilen imorse då jag åkte till jobbet. Livet är bra underbart ibland :)


RSS 2.0