Kalasdags

Det är mycket nu! :) På söndag blir lilla fröken 3 år så här hemma bakas det o slås in paket o fixas o donas. I wish! :) Någon liten present har vi väl åstadkommit o Alicia o M bakade chokladbollar igår, men i övrigt är det ostädat, oplanerat o allmänt rörigt. Men det blir nog kalas ändå. Herregud, lördan är ju orörd ännu. :)

Igår var det 3-årskontroll på BVC. Mätning, vägning o kontrollfrågor. OK i rumpan o besiktningen avklarad för den här gången :)
1,01 meter lång
15,1 kilo tung
Vojne vojne, känns som att mamman kommer bli omväxt vid ganska unga år (Alicias unga år alltså, hihi). Hon har ju att brås på med en moster som är 1,85 lång så...

Tillbaka till presentproblemet. Vad ger man en 3åring som egentligen inte behöver nåt? Jag vill inte köpa så mycket leksaker bara för att köpa nåt. Det känns så onödigt. Hellre köper jag nåt om vi är i en affär senare o hon jättegärna vill ha nåt. En cykelhjälm ska inhandlas o lite småsaker har vi (nån bok, ett memory o lite kläder). Det känns som att det får räcka. Det går alltid överstyr det här med presenter till barn tycker jag. Dom uppskattar inte det dom får om det blir för mycket.

Bakning har jag tänkt ägna fredagkvällen åt tänkte jag. Snälla mamman har lovat att baka bullar så jag tänkte sno ihop en par, tre sorter till. Lite mot min princip men i värsta fall får jag skarva med nån köpekaka... :) Tycker det är skoj att baka men det blir lite struligt eftersom Alicia är både ägg- och mjökallergisk och jag vill absolut att hon ska kunna äta allt det som bjuds på hennes egen födelsedag. Det ordnar sig nog!

Återkommer med resultat av både bak o kalas.


Kusin-övernattning

Har igår o idag haft besök av Alicias kusin o hans mamma (faster). Dom följde med o hämtade upp Alicia på dagis igår, följde med hem hit o åt o sov även över. Eftersom dom bor i Stockholm så blir det inte ofta vi ses. Det är ju inte långt emellan, men det blir tyvärr inte av. Alicia bokstavligen talat avgudar ♥ sin kusin så det är så kul att dom sov över. En cykeltur/promenad hann vi med på kvällen o lite "fredags"mys för barnen. Ett glas vin o lite tjejsnack hann mammorna med också :) M jobbade tyvärr o var inte hemma förrän halv 10. M´s bror jobbar i helgen o var kvar i Stockholm.

Idag kom även Alicias farmor o gammelmormor hit o åt lunch. Grillen invigdes o mumma va gott det var!! Är riktigt sömnig nu o eftersom det blir grillning imorrnkväll med M´s kompisar så avslutar jag helt kort med lite kusinmys :)


Fredagsmys med läsk o godis på en torsdag :) Är det påsk så är det...


 
Påskäggsöppning



♥ ÄKTA KÄRLEK ♥


Glad Påsk!

Sista rycket inför 4 dagar ledighet! Veckan har varit väldigt lång trots att vi bara jobbar 4 dagar. Alicia har varit värre än värst på nätterna, så dagarna har varit som en dimma :(

Förra helgen i Stockholm var i alla fall jättebra. Vi åkte ner på fredan o strosade lite på Barkarby. 2 par skor o lite gott o blandat på IKEA blev dagens skörd. Åkte sen in till stan till kompisar på Vasastan. Lämpade av våra prylar o gick sen på Storstad o åt. Det var krogvecka så restaurangerna som var med erbjöd förrätt o huvudrätt för 200 kronor. Riktigt god mat blev det! Chevre chaud till förrätt o Domtakotlett med ljummen vårsallad till huvudrätt. Låter tjusigt o smakade toppen :)

På lördan strosade vi lite i stan innan vi åkte hemåt. Pysslade inte med nåt särskilt annars under helgen o helt plötsligt var det måndag igen.

Nu i påsk så kommer M´s brors fru o son på besök. M´s bror är tvungen att jobba men resten av familjen kommer ikväll o stannar till imorrn o äter lunch. På lördag är vi bjudna på grillning hos några kompisar. Alicia ska följa med så det blir en lugn tillställning. Ska försöka hinna med fika med famlijen o fika med några andra kompisar också innan helgen är slut.

Visst är det väl tokigt att när man för en gångs skull är ledig så har man fullspeckat schema ändå?! Det är fullspäckat med roligheter, men ändå..

Nåja, jobbdags nu.
Kramkram.


Trött på sjukdom!

Det blev 2 dagar VAB o eftersom hon blev mer o mer snorig o hostig under söndag natt så blev det aldrig av att vi ringde läkarn. Febern sjönk också o har legat på 37,5-38 men nu inatt hade hon 39 grader igen :( M har ringt o fått tid att komma in mitt på dan idag så får vi se om det bara är förkylning eller nåt annat som jäklas!

Imorrn har ju vi som sagt planerat Stockholmsresa o jag hoppas verkligen att vi kommer iväg! Blir hon bara inte sämre så var det ingen fara att lämna henne hos farmor, det har vi kollat. Blir hon sämre vill vi inte lämna henne heller så det ger sig självt. Skulle "behöva" komma iväg så vi får leta lite 3-årspresenter. Det är ju någon som blir stor tjej den 1 maj!! ♥



Lik mamma, toalettbesök kräver nåt att bläddra i :)


Helgen som gått.

Fredagens motivationsdag var en mycket lyckad dag. Helt okej föreläsare o lunch på dan. Exotisk planka o gott vin, dans o massor av skratt på kvällen. Faktiskt så lyckad kväll att jag mådde som jag förtjänade igår. Huvet hade ökat i omfång till det dubbla o blivit väldigt tungt! Konstigt :) For en sväng till Bollnäs med syster o mamma för att komma igång. Alicia o jag åkte sen hem o lekte i lekparken. Skönt med frisk luft!

Idag har det varit ganska lugnt, Alicia har åkt på feber igen o hade vid sänggång över 39 grader. Tänker ringa direkt imorrnbitti så dom får kolla så det inte är öronen som krånglar igen. Eftersom hon inte är ett dugg förkyld så är jag rädd att det kan vara nåt sånt :( Har ingen lust med penicillin igen, men skulle det vara öronen så är det skönt om vi kanske kan stoppa det på en gång.

Imorrn blir det alltså VAB. Hoppas verkligen att hon piggnar på sig. På fredag har ju jag o M planerat in en Stockholmsresa o det är inge skoj att lämna bort tösen om hon inte är pigg. Lite shopping o god mat med några bekanta skulle vara riktigt mysigt på tu man hand men är inte Alicia frisk då skjuter vi det på framtiden.

Ska nog krypa till kojs snart ifall det blir stökig natt. Alicia bad själv om att få gå upp o lägga sig redan kvart över 7 så risken finns i alla fall att det blir tidig morron.

Gonatt.


Motivation

Idag vankas det Motivationsdag på jobbet o gissa om vi är motiverade! :) Vi blir bjudna på lunch o ska sen få lyssna till en föreläsare på eftermiddan. På kvällen blir det mat o dryck. Det är en alldeles underbar stämning i lokalerna på jobbet redan nu. Glatt, lite fnittrigt o enbart muntra miner! Riktigt trevligt ska det bli. M jobbar kväll o även imorrn så Alicia sover hos mormor o morfar vilket betyder att mamman får sova ut i lugn o ro imorrn bitti. Gillas!

M jobbar som sagt i helgen så jag o Alicia följer med mamma o syster till Bollnäs en sväng imorrn. Dock en liten "vi får se", beroende på vilket tillstånd jag är i. Har inte gått in för att bli aprak o bakfull men man kan ju aldrig veta :)

Nä, nu ska vi jobba järnet i nåra timmar innan bussen går mot stan o andra äventyr :D
Må så gott o ha en underbar helg.
Kramkram.


Matstafett

Är det någon som varit med i Matstafetten? Jag har flera år i rad varit sugen men aldrig hunnit med att anmäla. Vi har alltid fått veta att den varit o tänkt att "Attans, vi missade i år igen". Nu har jag fått upp ögonen att det är dags o ska anmälas före 30 april o bara därför har jag nu börjat vela :)

Jag skulle jättegärna vilja vara med o jag vet att man inte behöver vara någon gourmetkock, men ändå får jag prestationsångest. Dumt, jag vet! Ska vela någon dag till så ska jag nog ta mig i kragen o anmäla mig sen.

Men har någon varit med så vill jag gärna höra hur det var!


Svoosch!

Vart katten tog den här helgen vägen?! Först var det fredag o vi gick o la oss. När vi vaknade var det helt plötsligt måndag morron!! :) Det har varit full rulle helgen så den har bara svischat förbi.

Lördag
Hämtade upp mamma o pappa vid 9 på morron o styrde mot Sandviken och Villa- och Hälsomässa. Bästa Jenny hade monter på Hälsomässan så vi åkte ner o supportade. I övrigt tror jag inte att jag är så mycket för mässor... Vill helst gå o titta i lugn o ro på sånt jag är intresserad av. Vågade knappt titta på utställarna med fara för att dom skulle prata o börja sälja. Köpte faktiskt såna här påsar man vakumsuger med hjäpl av dammsugarn. Har en massa extratäcken o bebistäcken som ju är perfekt att stuva undan så.

Svängde sen in på IKEA o fikade o kom ut med förmodligen billgaste kvittot nånsin från IKEA, 56:-. Några handdukar, skärbrädor o knoppar till en byrå blev storhandlingen :)

Direkt från Gävle åkte vi till syster o sambo på kalajs. Sambon fyller imorrn så då passade vi på att fira i helgen. Kakor, tårta o kaffe gjorde att middagen hemma blev inställd o vi käkade istället snask till middag :) Alicia fick mat, ingen fara...

Söndag
Inledde dagen med städning. Dammsugning, allmän röjning samt klädskrubbsrensning. M o Alicia gick ut o skrubbade däck o förberedde inför däckbyte. Nu ska det väl ändå inte komma mer snö?!

Efter lunch kom Mia o Kicki med sina sämre hälfter på kaffe. Åh, vad jag tycker om mina vänner! Jag önskar jag bodde nära någon så man kunde titta in en kvart utan planering. Jag har ingen så när o det är lite tråkigt :´(

Kvällen spenderades i badkaret. Eller Alicia i alla fall :) Hon skulle förmodligen kunna bosätta sig i badet om hon fick. M fick vakta så tog jag hand om tvätten. Hängde en tvätt som tvättats tidigare o slängde in en ny. Det är så härligt med helger. Städning, tvätt o allt annat tråkigt ska hinnas med.

Kvällen avslutades med att mamsen o papsen kom förbi. Dom skulle hämtade upp lillasyster som tydligen friar med en grabb på granngatan :) Alicia som hade varit när att somna lutad mot mig kom in i både andra o tredje andningen innan dom åkte hem.

Innan jag kunde lägga mig (snubblade uppför trappan toktrött o såg verkligen fram emot att få lägga mig) upptäckte jag att M varit duktig o slängt sängkläder i tvätten. Hade helt glömt bort o det var då verkligen det sista jag var sugen på just då. Menmen, skönt var det att krypa ner i nybäddat o jag kan lova att jag tokslocknade!


Alicia hjälper pappa att skura däck i regn...

20110403103 (MMS)

Alicia hjälper pappa att skura däck i regnvädret :)


RSS 2.0