Grekland!

Nu är det bestämt! Den 30 augusti åker jag, M o Alicia till Korfu, Grekland tillsammans med min mamma, pappa, lillasyster o hennes kompis. Det ska bli SÅ himla skönt o härligt! Det är ju för katten 4 år sen vi var utomlands så nu är det dags.

Det här hotellet har vi bokat:

 LOLA

Mamma o pappa har varit där tidigare o tyckte det var jättemysigt. Lagom stort/litet :) med 20 lägenheter så det blir kanon det med lilla tösen. Barnpool, 300 meter till strand o 100 meter till centrum.

Lite orolig är man allt med allergierna o så, men vi har skrivit ut ett allergikort från Astma- och allergiförbundet o så har vi ju lägenhet så man får äta det mesta hemma, så.. Det ska nog gå bra. Vi ska på kontroll snart också så jag ska rådfråga lite då. Jag tror det går att fån någon slags "akut-spruta" som man kan ge vid akuta behov. Alicia har inte sen hon var 1 år fått någon allergisk reaktion, men är man utomlands känns det ju lite mer skrämmande så det är väl bäst att vara förberedd.

Nu är det mötesdags ute i solen här på jobbet.
So long!!


Lyckad helg!

Lördagen var heelt underbar! Vi var ju med på Matstafetten första gången o det var då inte sista gången :) Till alla som inte varit med kan jag bara säga, var med! Vi träffade en massa trevliga människor o på efterrätten hade vi så trevligt så därifrån kom vi inte förrän klockan nästan var halv 1. Då var det "efterfest" på Folkan med alla deltagare, men varken jag eller M är så mycket för "fest på lokal" så vi gjorde snabbvisit, köpte korv på Kalles (så klart!) o trampade sen hemåt. Klockan blev nog nästan 2 ändå innan vi var hemma, mycket nöjda med kvällen!

Lite seg på söndagen så vi började lite lugnt o skönt med en film o ostkrokar i soffan. Sen åkte vi till M´s mamma där Alicia sovit och fikade morsdags-fika. Min mamma firade vi redan i fredags då vi hade kalas för lillasyster också. Kvällen blev också bara lugn med lite fix ute. Sådde fröer för nu ska det väl inte bli några fler minusgrader. Hoppas jag i alla fall. Alicia fick peta ner några morotsfrön i en egen liten kruka också o var så mallig. Hoppas verkligen att det kommer lite för henne/oss. Förutom morötter sådde jag också ruccola, persilja o "vanlig" sallad. För 2 år sen när jag sådde kom det faktiskt en hel del.

Jobb sent idag, till 18.15. Just nu rast o sista timmen brukar gå rätt fort så jag ska nog överleva :) 2 arbetsdagar kvar sen innan 5 dagars ledigt!
ÅH

SKÖNT!!
Vi åker på en tripp till Sthlm till M´s bror med familj, ska gå på Skansen o mysa. Annars ska vi bara vara hemma o pyssla. Vi (M o min pappa..) har påbörjat lekstugebygge så jag hoppas panelen kan komma på så vi kan börja måla lite på den. Ska bli så mysigt sen när tösen kan stöka där inne. Tror nog det kommer bli ny favvo-syssla för sommaren.

Nä, nu ringer kunderna på mig igen.
Ha en fortsatt trevlig måndag kväll allesamman.


Depp!

Bloggen har inte varit prioriterad på länge. Jag har bara inte haft lust o ork att ta tag i det. På nåt sätt har jag fått prestationsångest här. Löjligt, jag vet! Jag lovar att jag ska tömma kameran snart o lägga in kort från lilla tösens 3årskalas o en massa annat kul. Jag läser många bloggar som är så fina, mycket foton o bra skrivet. Perfektionist som jag (tyvärr) är så låser det sig för mig när inte jag kan göra lika bra. Fy för såna tankar!!

Tyvärr är jag sån: Kan jag inte göra något bra/perfekt så gör jag det inte alls! Redan som liten var jag sån. Jag kommer så väl ihåg när jag var liten, kanske 8-9 år o vi hade fått i uppgift att rita en cykel av någon anledning till skolan. Jag grät o mådde så dåligt över den där cykeln för den blev inte som jag tänkte mig. Fortfarande i vuxen ålder kan jag känna frustration över att saker o ting inte blir som jag tänkt mig. Jag blir så arg för att jag är så fånig! :(

Nästa vecka är det arbete endast 3 dagar. Jag har tagit semester klämdagen den 3e och blir ledig 5 dagar i sträck. Åh, vad behövligt det känns! Jag behöver vara hemma o inte göra nåt. Släppa stressen över jobbet o hinna göra roliga saker. Fredag till lördag åker vi ner till M´s bror o familj i Stockholm. Ska gå på Skansen o bara ha det härligt. Mysigt! :)

På lördag är det dags för Matstafetten! Börjar bli lite nervös :) Ska testlaga ikväll den förrätt som vi ska bjuda på så hoppas vi att den är god!

Pust!

Fick ett ryck igår kväll o fick för mig att jag skulle ut o motionera. Joggingdojjor på o musik i öronen o så ut! Jag säger bara en sak:

Pollensäsong, astma, kall luft o dålig kondis gick inte hand i hand!! Sprang en bit o trodde sen jag skulle dö. Jag vet ju sen tidigare att det går över bara jag lugnar ner andningen. Så jag gick en bit, sprang en bit, gick en bit... Jag tog mig runt men hostade sen hela kvällen.

Det är det jag alltid har sagt: Det är inte hälsosamt med motion :)


Allvarligt?!

Minus 0,9 grader! Ska det va' så? Burr! Går o bäddar ner mig nu. Nattnatt.


Kalas!

Jag kräks om jag ser en enda kaka till!! Förmodligen inte :) men fy vad mycket vi har fikat. Hela söndan hade vi främmande i olika omgångar. Min familj, M´s familj o mina kompisar kom med några timmars mellanrum så vi hann lagom duka undan en omgång så var det dags för nästa. Tacka vet jag diskmaskin säger jag bara :)

Alicia fick massor med fina saker!! Bilder kommer senare.
Cykelhjälm
Skottkärra
Sparkcykel
Kläder (bl.a. hemstickade koftor o mössor från farmor. Superfina!)
Pyssel, målarbok o pennor
Duplo-brandbil
Käpphäst
Böcker
Memory
Ryggsäck
En egen postlåda som ska sättas på lekstuga som ska byggas
O säkert en del andra saker som glömts bort. Fy, vad bortskämd hon är tösen våran ♥

Bakningen gick till slut bra den med. Jag släppte på kraven om 7 sorters kakor o nöjde mig med 5 :) Tillsammans med hembakt tårtbotten blev det ju i alla fall 6 olika bakverk!

Tårtan ja! Jag fjäskade o krånglade ju o bakade ägg- och mjölkfri tårtbotten så Alicia skulle kunna äta. Det är ju jättebra att det går att göra så, men det går inte att komma ifrån att det inte smakar lika som "vanligt"... Alicia tog en (halv) tugga o sköt sen tallriken ifrån sig. Minen var visserligen obetalbar men det var en sågning som hette duga. Så där fick vi alla sitta o äta torr, lite mastig tårtbotten o födelsedagsbarnet som jag gjort mig till för ville ändå inte äta :) Så kan det gå.


RSS 2.0