Magsjuka

Klockan 1 inatt kräktes Alicia sista gången. Men sen har hon vaknat var o varannan minut o vill ha vatten. När jag pratade med rådgivningen sa dom att man skulle vara lite försiktig med att ge en massa vätska så vi har försiktigt droppat i lite vatten samt vätskeersättning. Imorse fick hon lite juice o åt faktiskt ett helt päron!! :) Det hade inte kommit upp innan jag åkte i alla fall så jag hoppas det fick stanna kvar i lilla maggen. Den var verkligen liten nu. Ingenting kvar av våran lilla tös...

Hon började kräkas igår hemma hos mamma o pappa vid 12-tiden o fortsatte sen hela dan o kvällen. Hon drack lite vatten o fick upp det på en gång. Försökte med lite mosad banan men det kom samma väg det :( Hon somnade vid halv 8 o vaknade till nåra gånger bara för att kräkas. Hon var så liten o ynklig så jag ville bara gråta. Stackars stackars liten...

Nä, nu är det arbete som gäller. Hoppas hoppas hoppas jag klarar mig från sjuka! Vill inte!


Det tar på krafterna. Tösen har kräkts mer...

20110227088 (MMS)

Det tar på krafterna. Tösen har kräkts mer eller mindre hela dan från kl 12. Nu slocknade stackarn i soffan.


Gonatt

Av någon outgrundlig anledning gjorde Alicia morgon redan halv 7 imorse. Hon brukar åtminstone sova till halv 8-8 o det var väl det jag hade hoppats på idag med, menmen... Den tidiga morgonen gjorde att både jag o tösen tog en tupplur på soffan mitt på dan. I 2 timmar! Kanske inte så smart så här i efterhand men det var ack så skönt. Tack vare det, eller på grund av :) så blev det inte kväller för henne förrän efter 10, så nu sitter jag o varvar ner en stund innan det är sängdags. Är av förklarliga skäl inte så vidare trött jag heller :)

Imorrn tar vi en tur till mamma o pappa. Morfar ville gå ut o leka en stund med lilllan så jag hoppas på finväder. Det är så härligt att kunna rå om mamma o pappa så här på helgerna. Dom är nyblivna arbetslösa efter att ha drivit butik i över 12 år med arbete 7 dar i veckan. På slutet var det slitigt o pappa arbetade själv hela dagarna för att kunna hålla kostnaderna nere så mycket som möjligt. Att bli arbetslös är alltså riktigt skönt för dom. En stund i alla fall.. Dom söker ju jobb o så, för arbetslös blir man ju inte rik av att vara.

Nä, ska nog gå upp o väcka M nu. Han har fortfarande inte kommit ner.
Nattinatti Sverige.


Min lilla ängel

Har ni sett skönheten jag hittade strax före jul?! Hon ser liksom lite lessen ut samtidigt som hon ser så roingivande ut. Hon fick stanna kvar framme när alla andra julsaker fick flytta ner i förrådet. För inte är hon väl  julig?!

 

Det var verkligen kärlek vid första ögonkastet när jag hittade henne i butiken!


Helgschema

Helg igen o absolut inga planer. M jobbar så jag tror att jag o tösen drar på Barnens hus imorrn. Att gå där i en timme är perfekt tidsfördriv :) Alicia är faktiskt väldigt duktig. Självklart vill hon klämma o känna o gärna ha hela butiken med sig hem. Men det är inget tjat o gnäll att hon ska ha något så då kan man åka dit o kika lite. Tösen blir ju snart stora 3 år också så vi kan ju åka dit o skriva önskelista om inte annat :)

Får se om vi åker till stora staden Mohed o hälsar på mormor o morfar en sväng också.

Städa behövs det alltid göra, men det är så tråkigt så det tror jag att jag struntar i. Visstja, vi har ju inget skaft till moppen heller, det gick av på nåt konstigt sätt senast vi höll på o röjde. Har sen helt glömt bort att köpa nytt. Glömt, jag lovar!

Snart kommer M hem. Jobbat 9-9 idag så han är nog rätt mör, men lite soffmys hinner vi väl kanske med. Ha en kanonhelg alla.

Kram.


Jummie!

Fick ett himla smaksigt recept på mellanmåls-muffins av bästa Jenny.

Äggmuffins

Ingredienser:
10 ägg
1 dl vispgrädde här använde vi havre, funkar med soya också
1 dl ost
2 pkt bacon
peppar

Gör så här
Blanda ägg, grädde och ost.
Klipp baconet i små bitar och stek.

Blanda baconen med äggröran, krydda som du själv vill.

Häll sedan smeten i muffinsformar, ett tips är  att man har pappersformar.
In i ugnen i ca 175 grader i 20 minuter.



Testade dom igår kväll för första gången o såhär goa blev dom


Äntligen!

Den som väntar på nåt gott... :) Nu ska ni få se resultatet av mitt älskade badrum.

 Före.
För att ni ska komma ihåg vad jag nu slipper:

Vänster       Höger


Och efter:


  Ena hållet      Andra hållet



    Mitten    



 Kitsch är kul :)


 Prylhyllor kan man aldrig få nog av  
 Både öppen och dold


Och ja, det döfula rödbruna fönstret ska absolut målas vittvittvitt så fort det bara går. Behöver nog bli liiite varmare först bara så jag kan öppna fönstret.

Lite strikt o kalt kan tyckas med bara svart o vitt, men det är bättre att kunna mysa till med mattor o handdukar om man vill, tycker jag i alla fall. Ett element o ett väggskåp på väggen mittemot handfatet ska upp så småningom.

Nu är det dags för nästa projekt, sovrummet. Den uräckliga gula tapeten som sitter ska bort. Vet bara inte vad jag vill göra där inne. Ena dagen vill jag göra fondvägg, andra inte. Vit panel? Tapet? Vitt? Mönstrat? Ska nog sova på saken :)

Må så gott.


Huvva!

- 27 grader!! Nä men om man skulle krypa in under en sten en månad eller 2? Jag vill ha vår!

Gomorron!


Alla hjärtans...

Jaha, så var det dags igen då! Nä, men vi har inge bättre för oss! Alicia har öroninflammation igen! :( Stackars.. Hos läkarn ifrågasatte jag, när det började pratas medicin, om det verkligen inte fanns nåt annat än Kåvepenin? Det var slagsmål i en veckas tid förra gången hon åt. Det smakar verkligen BLÄÄ! Men nä fick jag till svar. Det som jag gav förslag på, som jag har hört att andra fått, det var endast i nödfall om man var allergisk fick jag till svar. Vi fick i alla fall Kåvepenin med fruktsmak den här gången o jag tänkte att det kanske skulle gå bättre. Vi kom hem o jag försökte med gott mod att få i tösen det. Men icke! Det slutade med att både jag o Alicia grät. Jag för att jag kände mig så dum som blev irriterad över att hon inte tog medicinen trots att jag vet hur illa det smakar o Alicia för att hon hade en så elak mamma ;( Då kände jag att "ska det vara så här i 5 dagar, 3 gånger om dan?". Nä, imorrn ringer jag läkarn o kräver nåt annat!! Jag har sökt lite på nätet o det verkar inte som att vi är dom enda som har det här problemet, så det måste gå att ordna!

Jamen det här blev ju ett positivt inlägg på alla ♥ans dag. Men jag tycker faktiskt inte det är så mycket att bråka om, den här dagen egentligen! Ska man inte tycka om varann o visa uppskattning varje dag? Jag fick i alla fall en bukett rosor o en chokladkaka, en sån där mörk med lite jordgubb i. M vet vägen till mitt hjärta han :love:



Ska nog gå upp o kolla om inte pappan somnat bredvid tösen vid nattningen. Visst, ibland tar det tid men Alicia var så trött då dom gick upp så jag tror nog att M somnat också.

Gonatt Sverige o hoppas ni blivit lite extra uppskattade idag!


Sjuk. Igen!

Här kör vi sjukstuga igen. Alicia har för andra dagen i rad över 39 graders feber. Började redan i torsdags med 38 men blev då piggare tyckte vi på kvällen, men sen under natten då var vi uppe på 39,9 o det har hållit i sig. Är så trött på det här nu! Stackars tösen är pigg som en mört ändå så länge Alvedonet verkar o det har inte varit lätt att hålla henne inomhus i dagens fina väder :( Det är ju så typiskt när man är ledig o det är så fint väder at man inte ska kunna vara ute o leka. Menmen...

Sitter just nu o tömmer kameran. Många bilder var det! Så nu snart kommer bilderna på mitt nya fina badrum. Den som väntar på nåt gott.. :)

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det här med Melodifestivalen?! Utdraget med alla dessa delfinaler, inte så värst bra låtar o lite sådär allmänt såsigt. Men ändå sitter man här. Visst, det finns inte så mycket annat att glo på heller, så.. Men lite hatkärlek är det allt.

Nä, nu ska jag nog äta nåt gott. Det är ju faktiskt lördag! :)


Gomorron

Jag tror jag måste gå till farbror doktorn! Jag tror jag är sjuk eller nåt! Näärå, jag bara fick ett infall imorse så jag tog en liten promenix innan frukost. Bara en kvart men jag intalar mig att en kvart är bättre än inget. O jag tänker inte kliva upp hur tidigt som helst för att motionera. Nån måtta får det vara :)


Det tar sig...

Vågen visade imorse minus 1,8 kilo på 2 veckor. Självklart vill man gå ner hur mycket som helst, hur fort som helst men med lite sunt förnuft så är jag faktistk nöjd. Det tokiga är att den stora förändringen som vi gjort är att vi inte äter så mycket tok. Gottat är nu bannlyst på veckorna o på helgen så ska det ätas med måtta. 



Har ju småbörjat träna också o det känns riktigt skönt! På jobbet har det startat en Friskvårdskampanj också som går ut på att man ska göra nåt (gå, simma... träna!) minst 30 minuter, 3 gånger i veckan så är man med i en utlottning. Det triggar ju lite extra. I 4 veckor ska vi hålla på o är man med alla 4 veckor är man med i en extra utlottning. Klart att man är det. Veckans första blir nog på onsdagmorron tror jag. Börjar då kvart över 8 så då hinner jag nog med en snabbis på morronen. Träning alltså, inget annat! Fast det är väl friskvård det med :D

Nu väntar sängen.
Nattinatti.

 

 


Tra-la-la

"Fåret Shaun, å fåret Shaun. Jag bara undrar var du får allting ifrån?"
Förbaskade lätt-trallade barnprogramsjinglar. Jag har trallat o lallat hela dagen... om en fårskalle :) Jaja...



MÖR !!

Igår var det dags igen. 30 minuter på crosstrainern och en halvtimmes "tyngdlyftning" :) De första 3 minuterna kondition var riktigt jobbiga. De övriga 27 var ännu värre! Det är inte sant vad jag är otränad! Idag känner jag mig som en 83åring med darriga ben o ömma muskler. Nä, men det är faktiskt riktigt skönt att svettas o ha lite ont! Jag har nog innerst inne saknat det lite.

Helgen blir lugn. M jobbar (igen) så jag o tösen får roa oss själva. Åker nog o träffar mamsen lite imorrn o håller henne sällskap, pappar jobbar ju också så.. Jag har 2 veckor med 6-dagars arbete bakom mig så jag tänker nog bara njuta av att få 2 dagars ledigt den här veckan.

Må så gott o ha en skön helg!


Monster i bur

Har man en galning hemma, ja då får man bura in ´na! :)



Kortet är taget för ungefär ett år sen och NÄ hon är inte lessen o skriker, NÄ vi har inte stängt in henne. Vi leker bara lite... :)

 


Kampen mot dallret

Håll i er nu! Vet ni vad jag gjorde imorse klockan tio över 8!? Ni kan aldrig ana! Jag stod på en crosstrainer o svettades! Jag ställde klockan på 7 men vaknade en minut i. Frukost o sen iväg. Gissa om jag kände mig skitduktig när jag åkte till jobbet kvart över 9 o var både nytränad o nyduschad?! O jo, man mår bra av att träna, jag vet! :)

Måste bara komma ihåg att ta med mp3´n nästa gång. Lugna favoriter (typ, väldigt sömnig musik i alla fall) i högtalarna var inte så pepp!

Så nu är jag på G med det här med träningen. Har redan börjat kolla på när jag ska kunna ta mig iväg nästa gång. Blir ju lite jox att få det att gå ihop med jobb, dagishämtning o en karl som jobbar kvällar. Men om farmor ställer upp en stund så blir det nog en repris redan imorrn. Så inte träningsvärken blir alltför jävlig menar jag :)

Ska nu sjunka ner i soffan med en stor påse chips, choklad o... I wish! Ett glas citronvatten o en apelsin är vad som står på menyn. Kampen mot dallret har börjat!


RSS 2.0