Trött

Lugnet före stormen. Hela dagen har det varit lugnt i telefonerna. Skönt! Jag är riktig tröttmössa idag.

Jobbade på lördag, frivilligt jag vet, men det blev tidig morron som kommer surt efter. Tänkte på lördag kväll att "Åh va skönt, nu ska jag sova!" Gick o la mig ganska tidigt o var helt slut. Då ställde Alicia till med kräkkalas. Igen! Antingen var det en väldigt snabb sväng av magsjuka eller så var det hennes känsliga mage som spökade för det blev 3 kräkningar på kvällen/natten o sen var det bra. Skönt i och för sig! Men det är så jobbigt med dom här intensiv-kräkningarna. Tycker så synd om henne och så är man orolig att det ska vara nåt hon är allergisk mot eller så..

Söndagen blev ganska lugn o skön. M jobbade så jag o tösen spenderade förmiddagen till största delen i soffan. Lite läsning, tv-tittning o senare "kaffe-drickning" i dockservisen. Då det blev sen frukost hoppade vi lunchen o tog en välbehövlig middagslur istället. Alicia sov 2 timmar innan jag väckte henne. Stackarn, så trött efter natten! Lunchen tog vi vid 3 då pappan kom hem.


Bilden från annat tillfälle, men hon var lika trött nu :)

Jaha, så är det måndag igen då. Skulle egentligen haft MaryKay-party ikväll men då hörde säljaren av sig idag o har haft magsjuka i helgen. Hon ville inte komma o smitta oss. Tack! :) Hon undrade om hon kunde komma på onsdag istället o nu vet jag inte hur jag ska göra. Jag jobbar lite senare då o det blir lite stressigt. Åh, ska vela lite innan jag bestämmer mig.



Helgens planer

Ikväll blir det tjejmys på O´Leary´s. En kompis fyllde i veckan så det blir kombinerat kalas o mys :) Det blir lugnt, ingen alkohol, eftersom det är lördagsjobb även denna vecka. Alicia sover hos mormor o morfar så jag gör nog ganska tidig kväller så man hinner med att mysa lite i lugn o ro med M också ♥ :)

Har just inga andra planer för helgen. M jobbar ju. M´s bror kommer hem så det blir väl till att träffa dom en sväng, men annars tror jag helgen ska gå i röjningens tecken :) Alltså vart kommer dammråttorna ifrån? Finns det nåt bekämpningsmedel mot dom? Dammsugaren verkar inte bita på dom i längden.. Dom kommer ju tillbaka dom rackarna!

50 minuter till kväller
Hejdå


Nu är det dags!

Håll i er!! Jag är inte sjuk!! Jag har inte drabbats av.. nånting!! :) Jag har köpt ett träningskort!!

Har funderat länge, men nu var det dags. Jag var faktiskt skapligt vältränad ett tag, jag o M tränade ca 4 gånger i veckan o jag tyckte faktiskt att jag hade antydan till "muskler" :) Men det var pre-barnafödande och pre-soffpotatis. Dom flesta gravid-kilona försvann ganska snabbt men dom som jag ätit mig till, dom sitter där dom sitter. Det är ca 5 kvar och sen skulle jag vilja tappa bort 5 till. Jag tänker inte banta o tjafsa. Det jag behöver är att lägga om kosten o röra på mig lite extra. Äta gott o mycket o inte röra på sig mer än mellan kylskåp o soffa funkar inte i längden. Tydligen :)

Så nu är det dags! Jag tänker inte göra träningsdagbok eller så. Ni får nån liten uppdatering då o då bara Jag vill inte ha någon press på mig :)


I´m back..

Stressigt på jobbet, bläng på en dataskärm hela dagarna, jag prioriterar inte datasittande på kvällarna. Jag orkar inte ens läsa andras bloggar :( Trist, men jag måste prioritera. Jag vill inte att det blir ett tvång det här med bloggande, då blir det bara kattskit av alltihop :) För det är ju faktiskt kul, bara lusten o orken finns där.

Avverkade förra veckan en 6-dagarsvecka o det ser ut som att det blir så den här veckan med. Över 3000 mail som ligger obesvarade hos oss så det behövs kan man säga. Det är bra konstigt, men det var riktigt mysigt att jobba i lördags. Lugn stämning, inge surr eftersom ingen pratade i telefonerna, myskläder o musik. Vi jobbade i 4 timmar bara så det var toppen. Klirr i kassan också med nästan dubbel ersättning :)

Jag har äntligen fått fingrarna ur o fotat vårt badrum. Det slog mig när jag såg det på bild att det blev riktigt läckert! :thumbup:

I helgen, förutom jobb för både mig o M, så ska vi försöka hinna träffa M´s bror med familj som är hemma o mysa lite. Dom bor i Stockholm så det är inte ofta vi ses. Det är ju inte långt egentligen men det blir liksom inte av att man tar sig dit om man inte har en hel helg på sig.

Nä, om man skulle gå o ta lite rast kanske :)
Ciao.


Men åhh!

Nähä, jaha, vad är det här nu då?! Jag hurrade lite för tidigt i måndags. Igår morse klockan 5 var tösen kokhet igen. 39,7 grader! Det blev till att vara hemma igen, ja pappan alltså. Hur pigg som helst på kvällen o 37,2 imorse.  Vet inte vad hon håller på med för jojo-sjukdom. Jag tror jag blir tokig!

Tog mig premiärbadet i nya badkaret igår. Akta´re va mysigt det var. Ett litet minus var att ovanför vattenytan var det lite kyligt då vi inte fått in något element än i badrummet. Loovar att jag ska knäppa kort så ni också får se vad fint vi har det :)

Sista rycket nu på jobbet.
Bajbaj.


Sjuk helg

Alicia firade in helgen med att tok-kräkas på fredag-kväll. Kvällen fick därför ett tämligen abrupt slut. Den var annars mycket mysig med pizza, sällskapsspel o massa tokprat :)

Lördag morron så var sessan pigg som en mört igen o det var full fart. Vette 17 vad det var med henne kvällen innan. Tror inte det var magsjuka eftersom det gick över så snabbt. Det kan ju vara så att hon är lite lik mor sin.. När jag var yngre, visserligen i tonåren, men då kunde inte jag vara upp längre än 11 på kvällen så kräktes jag. Det var en period då jag växte mycket o det är kanske lika för tösen?

Söndag morgon vaknade vi till en kokhet liten fröken o termometern visade 39,5! Vad är det här?! Vi donade i lugnt tempo med tanke på febern. Lite muffinsbak, kojbygge o bokläsning. På kvällen var febern nere i 37,2 o då hade hon ändå inte fått medicin på över 8 timmar!? Mysko! Skönt i alla fall att det inte var nåt långvarigt. M fick ändå vara hemma idag för säkerhets skull, men det har inte varit nåt "fel" på henne idag så det vette katten vad hon råkade ut för. Hoppas det bara håller sig borta nu. Lillvännen ♥

Stressen på jobbet fortsätter o jag kom hem med världens skallebank på kvällen :( Skulle behöva vila ögonen från att sitta framför dataskärm känner jag. Hm, gick väl sådär med mitt jobb känner jag. Åsså hamnar man här också på kvällen :) Men nu ska jag ge mig o blänga på tv´n istället :)

Nattinatti.


Heeelg

Förlåt för dålig uppdatering i veckan. Jätterörigt på jobbet o när jag kommer hem så är jag så trött i skallen så då är jag inge sugen på att sätta mig framför datorn igen. Nu är det snart helg i alla fall. Sista rycket :)

Ikväll så ska jag träffa 2 kompisar med familj på pizzerian hemma. Sen blir det mys hemma hos oss. Det blir
lugnt o inte så sent eftersom M jobbar helg men en liten stund hinner vi ju umgås i alla fall. Kvalitét, inte kvantitét!!

Alicia hostade imorse o kändes varm, hade just ingen feber, men det skulle inte förvåna mig om det är dags igen nu.. Hon har ju gått på dagis en hel vecka! :) Min förkylning vägrar gå över o är mer ett allmän-tillstånd just nu. Snorig o täppt mest hela dagarna, hostig på kvällen o geggig i ögonen när jag vaknar. Sååå less på det här nu! :(

Nä, men då spottar vi nävarna då o kör! :)
Trevlig fredag!


Vilken dag!

Pust! Har väl aldrig varit med om maken! Heeela dan har det varit kö! Vi har haft 100 personer i kö i princip hela dan och först vid 7 började det lugna ner sig. Tiden går ju visserligen fort men man blir lätt snurrig i huvet av alla frågor.

Nåja, gårdagen var mysig o lugn i alla fall. Kvällen tillbringades i storstaden Rengsjö på MaryKay-party :) Nu är jag inte tokintresserad av det här med hudvård men det var skönt att få vara hemifrån o bara prata lite tjejsnack en stund. Det blev också bestämt att jag ska ha ett party i slutet på månaden. MYS!

Ser inte fram emot helgen. M har helveteshelg med 4 kvällar av 6 till klockan 9. Det blir bra pengar för honom men sååå tråkigt både för honom och för oss där hemma. O av 4 kommande helger jobbar han 3. Normalt så jobbar han ju var 3e men nu har det blivit inlagt en inventering mitt i också. Jaja, jag får ju hem min karl på kvällarna i alla fall. Jag tror jag skulle känna mig väldigt ensam o övergiven om han jobbade borta.

Åh, snart är det kväller! Kvart kvar bara.


Helvecka

Gomorron!

I helgen har det varit blogg-bortfall pga att vår dator bestämt sig för att ta ut pension, eller nåt... Den funkar så länge man inte vill söka ett nätverk o gå ut på internet o hur mycket användning har man av en dator om man inte kan använda internet?! :) Så det verkar tyvärr som att M får som han vill nu: det blir en ny dator. Han har länge fikat på att få köpa en men jag tycker det har varit onödigt när den vi har funkar/funkade! Men nu så.. Kul utgift?! Nope! :(

Det har blivit plusgrader! Det är väl bra konstigt: första plusgrad o så tror man att våren är på väg. Eller åtminstone önskar att den är det. Jag vet att det är långt kvar men kan väl alltid få hoppas o önska? Det var inge vidare skönt ute imorse ändå, snålblåsigt o isigt. Åh, sommar.. Snart så.. :)

Första helveckan efter jul o alla helger nu. Jag är rädd för att man kommer vara ganska seg framåt torsdag, fredag. Man är ju inte van att jobba 5 dagar i rad. Jag var ju hemma 2 veckor före jul också med sjuk tös så det är 1 månad sen jag jobbade helvecka senast. Men det går nog ganska så snabbt att komma in i vardag igen, det brukar göra det.

Trevlig jobbvecka (eller vad ni nu gör) till er alla.
Kram.


Party på jobbet

Fredag kväll på jobbet, kan det bli bättre?! :D Varit en jäktig dag med många samtal men samtidigt som klockan slog halv 4 så tror jag växeln gick sönder eller nåt, då blev det lugnt. Så nu kommer det nog att bli en lååång kväll. Men men, desto mer tid till att surfa runt :)

Maten blev lyckad igår. Skulle göra kycklingfileér i ugnen med creme fraiche soltorkad tomat o fetost men den var slut så det blev lite improvisation. Creme fraiche naturell, hackade soltorkade tomater o fetaost lite vitlök, salt o peppar. Gegga ihop alltihop åsså bre över kycklingen. Skjuss in i ugnen! Jag som är förkyld har ju inte världens bästa smaklökar, inget smakar något, men dom andra sa att det var gott så jag får väl lita på dom :) Till det ris o sallad med massa gott i.

Mamsen o papsen blev kvar en stund o drack kaffe men syrran o hennes kille stannade o spelade spel till halv 12! Vi spelade Alias, så sjuuukt kul spel. O självklart vann dom som var bäst, Jag o syrran alltså, om det var oklart! :)

Ikväll utlovade M ost o kex när jag kom hem, smaskens! Vinet hoppar jag gärna över. Dricker helst vin o andra alkoholhaltiga drycker enbart för att bli full. Gud så dumt det lät, men jag tycker inte det är så gott bara sådär. Självklart kan en cider vara gott, men då kan jag lika gärna dricka läskeblask. Så det blir nog lite smaskig cocacola till ostarna o kexen :)

Nä, ska nog gå o ta en kaffe så jag har nåt att göra.

På återseende.


Ledig

Badningen igår var succé! Alicia hade nog kunnat bosätta sig där. Vi började inne i låga delen där det finns vattensprutande giraffer o små mini-jaccuzis. Alicia hoppade o "simmade" o mådde tokbra. Men höjdpunkten blev ändå när vi gick in den vanliga barnbassängen. Jag trodde nog att hon skulle vara lite avvaktande där inne i och med att hon inte når botten där inne, men med puffar på armarna o simdyna på ryggen så mådde hon som en prinsessa! Hon lärde sig ganska snart att ta sig framåt med hundsim o såg precis ut som en liten vovve där hon paddlade både hit o dit. Avslutade kvällen med kebabtallrik på plats på pizzerian. Inte så ofta vi äter på plats så det var riktigt mysigt. Alicia hade nog en riktigt toppen-dag. Det behövs inte mycket för att glädja en liten 2,5-åring.

Idag har julen fått flytta ut för den här gången. Lika underbart som det är att plocka fram alla tomtar så är det skönt att ta undan allt. Men tanke på att jag är tomte-galen (M´s ord) o har sådär 5 bananlådor med tomtar så tar dom upp en del plats när dom är uppställda. Det blir liksom så rent o städat när det plockas undan. Bara julgardinerna kvar nu, men det får bli imorrn.


Här är samlingen för 3 år sen. Hm, det har fyllts på lite sen dess också.. :)

Imorrn ska mamsen, papsen, syster o systers sambo komma på mat. Enda problemet; jag har inte en aning om vad vi ska bjussa på. Helt blank på matidé-fronten. Men men, det är långt till imorrnkväll :) O har ni någe bra tips så är det bara att lämna en rad!

Kikar på Filip o Fredriks årskrönika nu. Det är liksom inte så skoj med dom där pajsarna längre som det var i början. Dom är fortfarande roliga ibland, men jag tror jag har tröttnat på dom.

Kanske skulle gå o lägga sig istället? Nja, kanske skulle läsa lite. Det var längesen.
Må så gott.


Badabadabada #2

Jag fick ledigt sista timmen så nu vankas det bad o lek på eftermiddan. Ska bli såå jäsigt!


Gomorron

Ny dag, nya möjligheter! :) Jag lovar, jag är inte så hurtig som det låter. Jag försöker övertyga mig själv. Inte varit snorig inatt, och Alicia har inte stökat mycket så det har faktiskt blivit en del sova. Ändå nästan medvetslös när klockan ringde. Jaja, det är väl bara att gilla läget :)

Trots trött huvud o hängiga ögon så skuttar jag glatt in på jobbet. Det är bra konstigt: hade väl aldrig trott att man kunde trivas så bra på ett jobb nån gång. Självklart skulle jag hellre ligga hemma o sova men när jag ändå måste gå till ett jobb så har jag världens bästa jobb att gå till! Antar att jobbet i sig inte är så himlastormande men jag har så underbart roliga o galna arbetskamrater så det är ett rent nöje att vara på plats.

Nä, en kaffe kanske så man vaknar?
Gomorron!


Less

Så förbaskad på denna förkylning! Jag har till och från varit hostig o snorig i över 2 månader. Det vill liksom inte ge sig. Är det brist på frisk luft som gör det månne? Jag erkänner: jag håller mig helst inne så fort termometern visar under nollgradigt. Visst, en solig vinterdag är inte helt fel, men jag tycker inte vi haft så många såna. Måste kanske skärpa mig o lapa in lite frisk luft o kanske åka o köpa mig nå vitaminer eller nåt. Allt testas så förslag mottas gärna :)

Har fortfarande inte bestämt om det blir bad ännu imorrn. Öppet var det, men det beror lite på om jag får smita en timme tidigare från jobbet som jag önskat. Då kommer jag iväg kvart över 3 o då känns det okej att hinna med bad men om jag inte slutar förrän kvart över 4 så blir det lite sent. Tar väl med badattiraljerna o hoppas på det bästa. Hoppas hoppas hoppas..


Nä, nu ropar nässprayen!
Må så gott.



















Världens bästa badtjej




Badabadabada?

Stökig natt igen. Inte som igår men några skrikningar har vi hunnit med. Själv vaknade jag en halvtimme före klockan skulle ringa o var faktiskt så förnuftig att jag klev upp då. Annars brukar jag alltid knipa ihop ögonen o försöka ta tillvara på varje minut. Det brukar tyvärr bli med reultat att man blir ännu tröttare när klockan väl ringer. Så halv 6 imorse studsade jag upp! Hm, ja.. lätt överdrift :)

Funderar på att ta tösen med på simhallen på onsdag. Undrar om det öppet på en Trettondagsafton? Måste kolla upp det. Skulle vara så mysigt, hon verkligen älskar vatten! Hon brukar vara lite avaktande till en början, men sen blir hon sjövild :)

Fikarast. Kaffetajm!

Solong.


Hm, undrar hur filmen slutar... ?

Det verkar som att Alicia bestämt att vi inte ska se slutet av filmen. M gick som sagt upp o nattade henne igår, men kom ner till slut för hon hostade så hemskt o ville ha vatten. Gav sig sen inte förrän jag gick upp o lade mig. Utan ett host bör tilläggas. M sa det att varje gång hon hostat bredvid honom så hade hon lagt till "mamma?". Monster! Innan hon somnat så var klockan nästan 10 o det kändes inte som att det var läge att titta vidare på en film som det var ungefär 1,5 timme kvar på. Menmen, det går fler tåg.

Natten fortsatte i stökets o bökets tecken. Jag har nog vaknat, i snitt, en gång i timmen. Alicia har (förmodligen) drömt o skrikit o snyftat hela natten. Funderade ett tag om det var öronen som spökade igen, men hon knystar ju inget på dagarna o har ingen feber så jag tycker inte det kan vara det heller. Jobbigt i alla fall! Positivt var i alla fall att morgonen blev lugnare o hon sov till kvart i 10 = sovmorron till mamman :)

Hittade ett så underbart kort när jag satt o kikade härom kvällen

 

Alicia "hjälper" mig att sortera underkläder. "Vadå, spetstrosor på huvet, det har väl alla?" ♥ Dom var rena bör kanske tilläggas :)

Jobb imorrn, så nu säger jag gonatt. Gonatt!


Ledigheter

Fortfarande en ledig dag kvar innan det är jobbdags. Skönt att få lite långledighet ibland. Jobbar sen bara 2 dagar sen blir det 2 lediga dagar igen, en jobbdag o sen helg :) Våren kommer att vara fortsatt bra så; det är många helger så att man får lite gratisledigt. Det är värre på hösten, grått o knappt någon tid att ta igen sig på.

Skulle vilja ha någon toppen-vinterdag snart. Sisådär 5-10 minusgrader o strålande sol. Kan jag få beställa det?! :) Idag har det varit tokmulet, riktigt höstväder mitt i vintern.. Skulle vilja gå ut o grilla korv o åka pulka med tösen. Visst man kan göra det ändå, men det är inte lika mysigt.

Några foton från i våras då vi hade en toppendag ute på isen med grannarna. Grillning o myyys!





Bara M kommer ner från nattningen med Alicia så ska nog vi kolla klart på The Town som vi började kolla på härom kvällen. Det var en kväll då lillan inte tillät att vi kikade film, så vi hann bara halvvägs. Men den verkade bra det vi såg, så nu skulle jag vilja kika på slutet.

Om jag orkar så återkommer jag med betyg efter filmen.

Kramkram.


Grattis!

Det blev vinst! Bara i en gruppmatch, men att dänga stornationer är alltid skönt! :) O om jag fattat rätt så får Sverige "vila" en omgång nu. Bra jobbat! Nu måste man ju nästan hänga med i fortsättningen också.


Gott nytt år!

Jahapp, så har vi ett nytt år igen då :) O det firas in med päronsoda o hockey-tittande! :) Till o med jag som är en fotbolls-tjej egentligen tycker det är spännande! Förlängning nu..

Tidigare ikväll har vi ätit gott med 2 andra grannfamiljer. Parmaskinka o färskoströra till förrätt, fläskfilé, potatisgratäng o baconinlindad sparris till varmrätt o suuupergod chokladmousse till efterrätt. Proppmätt, säger jag bara :)

Alicia som vägrade sova middag tidigare på dan var skapligt tröttis när klockan närmade sig halv 9 så då tackade vi för oss. M blev kvar en stund till. Jag var ganska trött jag med så jag var nöjd med att stanna kvar hemma. Gillar väldigt att umgås med grannarna! Vi har tyvärr inga nära kompisar med barn o även om lever ett "vanligt" liv när man har barn så blir det inte samma sak. Det går inte att släppa allt o göra "roliga" saker. Lite tråkigt.. Inte att gå miste om saker men att inte alla alltid kan förstå det. Hemskt nöjd med att ha hittat mina grannar! ♥

Om dom bara kunde avsluta matchen nu´rå så jag kan gå o sova. Straffar nu! :) Imorrn vankas det inventering hos papsen. Inte före 11 är det sagt så förhoppningsvis så blir det lite sovmorron.

Gott nytt år o heja Sverige! Nu ska jag hålla tummar o tår!


RSS 2.0