Sleeping beauty

"Imorse" väckte Alicia mig kvart i 10!! Thank you! Jag hade sovmorron från jobbet så det var skönt att få sova ut riktigt en gång. Lillan har varit duktig på det viset; somnar hon sent på kvällen, då vaknar hon (oftast) ganska sent på morronen efter. Hamnade framför gamla kort o det slog mig att vår dotter är ganska begåvad vad det gäller att sova. Alla föräldrar har väl en massa söta sov-kort på sina småttingar. Det har vi också, men har vi har också en hel del galna sov-kort på skönheten. Så med en explosion i sov-kort säger jag gonatt.

 Sover sött i soffan med mamsen. Här hamnade vi de flesta mornar i början efter att papsen gått till jobbet.

"Släck lyset!"

 Vissa sover livligt

 Ibland kommer John Blund utan förvarning

The more, the merrier

 Det här kortet är taget 04.08 på natten/morgon. Det är det som kallas nattro :) Jag var bara tvungen att hämta kameran...

 ♥ GONATT ♥


Biomys!

Jag vill gå på bio! Men jag vet inte på vad? Vi har biocheckar som går ut i slutet på januari så dom måste ju utnyttjas. Någon som har något bra tips?!


Äschdå!

Attans! Jag skulle ju lägga in kort från julafton. Bäddat ner mig i sängen med datorn, MYYYS :) åsså har jag glömt sladden till kameran nere! Nåja, ni får hålla till godo med förra julens foton så länge. Den som väntar på nåt gott...

 Hjälpa mamma med adventsstaken

Luciafirande på dagis med bästisen

 Pepparkaksbaka 

 Klä granen

Fira jul !

Lovar att det kommer en rapport på detta årets julfirande ockå.

Sov gott.


Äntligen

Så var man äntligen på plats på jobbet igen! Eftersom M hade lite svårt att komma ifrån jobbet precis före jul så blev det jag som var hemma då tösen varit sjuk. Det känns lite konstigt, men för första gången så har jag saknat jobbet! Det är ett tecken på att man trivs va?! :) Jobbar bara 3 dagar den här veckan o nästa så det gör ju också det hela lättare. Ledig torsdag, fredag denna vecka o onsdag, torsdag nästa. Det är skönt med helger :)

Nyårsplanerna är färdiga också. Vi är 3 familjer hemma på området som ska träffas o leka Halv-8-hos-mig. Jag tror nog vi äter lite tidigare, men det ska bli TOK-trevligt! :D


God jul!

Jag ska börja med att förklara mitt senaste inlägg. Jag var inte på topp. Hade varit hemma med Alicia, som haft 40-gradig feber i över en vecka o självklart var gnällig o hängig. På måndagen var vi till doktor o fick veta att det rörde sig om en örinfektion på båda öronen. Lillgumman var så duktig o satt helt stilla när doktorn kollade på henne. Mamman var stolt! ♥ Pencillinet som hon fick var inte populärt o det krävdes en hel del övertalning för att få i det o det tillsammans med fajt om att klä på pyjamas, borsta tänderna o allmänt julstress fick det att rinna över. Jag orkade inte, helt enkelt. O jag är inte så duktig på att ta hjälp o förklara när jag mår dåligt så därför bryter jag ihop istället. Som sagt, jag är inte stolt över det, men... Efter lite sömn o samling av tankar o känslor så ordnade det sig. M hoppade in o tog hand om tösen medan jag snyftade vidare i soffan. Så, nu vet ni...

Här har vi firat jul o myst hela dan. Började dan med morron-klapp i sängen. Sen lite frukost innan M o lillan åkte in till M´s mormor tillsammans med sina syskon o mamma. Jag slog in dom sista julklapparna, duschade o fixade klart. Sen åkte vi till mamsen o papsen. Systrar o M´s mamma var också med. Alldeles för mycket mat, fika o julgodis intogs, julklappar delades ut o självklart tittades det på Kalle. Första året som Alicia var medveten riktigt om vad som hände så det var riktigt skoj. Under hela Kalle satt hon som ett ljus, o så lugn ( o tyst *ler*) har hon nog aldrig varit i vaket tillstånd tidigare :) Det är ju galet hur mycket julklappar barn får. Alicia hade varit nöjd med hälften o till slut var det papsen som öppnade hennes medan hon öppnade pappas. Dom var av någon anledning mer intressanta!

När vi kom hem vid 8 så blev det välling o lite TV-titt innan hon slocknade på 5 minuter. Antar att det blir en liten sovmorron imorrn så hon hinner ta igen sig. Eller så är det önsketänkande från mig, jag behöver ta igen mig! :)

Vi skulle i alla fall behöva vara utvilade imorrn för då kommer M´s ena bror med familj hit för julafton nr 2! Utan julmat dock, på menyn står älgstek o potatisgratäng. Inte fy skam det heller! Senare på kvällen är det partaj hos några kompisar, tösen sover hos mormor o morfar. Vi får väl se hur vi mår imorrn, M börjar bli krasslig så det blir kanske en hemmakväll också. Inte så illa men skulle vara skönt att komma ut lite också.

Fy vad långt det här blev, förstår om ni lessnat för längesen. Nu väntar sängen o mina gofisar som sovit en stund nu. Jag var tvungen att sy klart några kuddar som ska slås in o läggas under granen till imorrn innan jag kunde lägga mig. Varför är man ute i sista sekunden?! Jag har ju vetat sen i slutet av november att dom här kuddarna ska sys men det vore ju dumt att göra klart dom i förtid! Det är Alicias lilla kusin som ska få kuddar med sjörövarmotiv. Störtcoola! :)

Nattinatti. Kommer kort från dagen senare.


Jag skäms!!

Förlåt förlåt förlåt!! Jag vill inte bli arg på dig. Jag vill inte ha så dåligt tålamod. Jag vill orka! Älskade vän, jag vill inte att du ska se din mamma lessen! Mamma var så stolt över dig idag o jag tycker så synd dig när du inte mår bra, men det tar på krafterna! Förlåt, jag menar inte att brusa upp. Jag vill vara en mamma som klarar allt, som vet precis hur jag ska göra i alla situationer, som är perfekt. O när jag inte är det så brister jag, det är inte ditt fel! Du ska inte straffas! Jag skulle aldrig slå dig o jag vill heller inte bli "för" arg på dig. Men känslorna måste få komma ut, det är därför jag gråter. Förlåt!
Jag älskar dig, du är min dotter, mitt allt! Förlåt!

O tack M för att du tar över!


Sjuka familjen

Japp, nu är det min tur! Toksnorig, febrig o jättesynd om... :) Hade 38,5 igår kväll när jag la mig, men har bara haft 37,7 idag så förhoppningsvis blir det inge långvarigt. Däremot så hade lillan 38,9 ikväll igen när hon skulle lägga sig. Hade härjat o busat mycket så förhoppningsvis är det borta imorrn, men jag ringer nog ändå rådgivningen o hör om dom inte kan boka in oss nånstans på måndag. Det går ju en massa lunginflammationer överallt o det är ju bättre att kolla en gång för mycket!

Städning har det alltså inte blivit mycket av idag. Vi tog en sista julhandling o det räckte i kroppsarbete för mig. Förhoppningsvis känner jag mig piggare imorrn så man kan dona lite. Skulle ju vilja hinna städa så vi kan sätta upp granen juh! Jag har alltid varit hård på att tomtarna ska fram sådär en vecka innan jul o granen max 2 dagar innan. I år kom alla tomtar upp i början på december o kommer granen upp nu så...? Ja då vet jag inte, då blir det nog tropisk värme på julafton :) Nä, men jag har kommit på (jaja, alla andra kanske redan har kommit på det här...) att det är bättre att sätta upp tomtar o allt tidigt, då hinner man mysa innan jul o få julstämning o sen plocka ner det ganska direkt efter jul o nyår istället. Då är ju liksom julen ändå över.. Smart va?! :)

Nä, ska nog kolla på ett avsnitt Gossip Girl nu innan sängdags. M är o spelar pingis i skyddsrummet med dom andra småpojkarna på området :) Tösen sussar sött, peppar peppar... O jag sitter med en godispåse o julmust i soffan, så inte går det nån nöd på mig inte :)

Nattinatti.


Hett var det här!

Förlåt mitt långa uppehåll! Vi började helgen med myslördag jag o M. Lillan sov hos farmor så vi njöt av god mat, en film o sovmorron. På söndag när vi hämtade henne var hon kokhet o när vi kom hem o tog tempen visade den på 39,8. Febern har sen fortsatt lika skyhögt med 40,7 som topp (lillhjärtat) ända fram till igår. Då var hon nere på 38,5. Idag, som är min första jobbdag den här veckan, konstaterade jag att jag aldrig skulle kunna bli hemma fru! Det är skönt att vara hemma o mysa o kunna pyssla lite som man vill, men akta´re va jag saknar jobbet.

Dom flesta julklapparna är nu färdiga, de sista har inhandlats på internet. Några få kompletteringar, sen kan tomten komma :) Alicia har ju en paketkalender med ett paket om dagen, inget mycket men väldigt spännande för en 2,5-åring. Har inte riktigt kommit på hur vi ska förklara den 25 december att det dröjer ett helt år innan tomten kommer igen?! :)

Tösen har ju som sagt kryat på sig, fortfarande snorig, hostig o lite febrig. Nu är det min tur verkar det som. Jag har varit toktäppt i "däsad" hela dan o kände mig alldeles varm på förmiddan. Åhh, vi som skulle storstäda i helgen!! :( Badrummet är äntligen klart!!! Lite piff o lullull saknas men hantverkarna har till slut gjort det dom ska. O lite därtill ska väl tilläggas. Elektrikern satte upp alla lampor i torsdags o lampan ovanför handfatet lyckades han sätta snett. Handfat, spegel o hylla sitter liksom rakt ovanför varann medan lampan sitter snett till vänster. Ska lägga ut en bild sen så ni får se. Resten av badrummet kommer det också bild på. Sååå fint!! Jag säger som min mamma: "det här badrummet vågar man ju inte använda" :)

Nä, jag måste väl jobba vidare! Hur lugnt som helst, så jag måste ju göra nåt för att fördriva tiden :)


Ajajaj!!!

Fy för tandvärk!! Jag kan gärna fortsätta vara dum i huvet bara jag slipper mina visdomständer. När den ena slutar värka, då börjar den andra. Blää!

Jag bjuder på någon som är desto nöjdare för att inte avsluta kvällen med dystergök. Mammas gohjärta ♥




Halv 8 hos mig













Kvällen, eftermiddan, började med välkomstdrink. Vi har ju sån tur som har en bartender i vår grupp, han svängde ihop supergoda mojitos åt oss. Mums!


Sen började matlagningen och hur är det man säger? "Ju fler kockar, desto sämre soppa"! Det gällde då inte för oss. Akta´re vad händiga vi var!


Min grupp stod för förrätten, det vet jag inte om jag sagt. Vi gjorde fyllda knyten av lufttorkad skinka. Vi gjorde 2 stycken/ person. Det ena fyllde vi med naturell färskost tillsammans med hackade soltorkade tomater o svarta oliver. I det andra hade vi färskost med smak av vitlök o örter tillsammans med hackad röd lök. Knytena la vi på en bädd av ruccolasallad o lite honungsmelon o   körsbärstomater. Eftersom vi tävlade i både smak o presentation så var det lite noga hur det såg ut också :) Även dukningen fick vi bestämma över. Vi var nöjda!






När huvudrätten kom var jag nog så hungrig så jag glömde helt att fota men vi fick i alla fall oxfile med supergod, krämig bandspaghetti o jättefräsch sallad. Det var också nån glaze (sås) till men kommer inte riktigt ihåg nu vad det var för smak...?















När efterrätten kom in så blev chokladälskaren i mig alldeles lycklig. Vitchoklad-pannacotta med hallonsås!! Smaskens!!



Kvällen avslutades med den sedvanliga köksfesten :) När allt var undanplockat o städat hamnade vi i köket med tända ljus. En bra avslutning på en mycket lyckad kväll!!




Ingen fara

Det är lugnt, det blev inget mera av mitt magont. Det gick över o nu sitter jag o äter lite ostkrokar. Det är väl bevis nog för friskhet :)

Ska nu göra slag i saken o ladda in lite kort från våran halv-8-kväll. Har ju lovat, lessen att det dröjde...

Jag återkommer.


Blä, uäck!

Stackars mig! Sitter på jobbet med magvärk o kräk-känslor. Det började redan i morse. Det svider i magen o jag mår illa. Jag vet inte om jag glömde bort det, men det försvann när jag kom till jobbet. Lite innan lunch kom det tillbaka o jag visste inte riktigt om jag skulle kunna stanna kvar här. Fick i mig lite lunch så då blev det lite bättre. Nu börjar magontet komma tillbaka, vill INTE!!

Idag har rörmokare varit till oss, dragit lite rör o satt in toalett. När han skulle såga i tvättställsskåpet för att kunna sätta dit handfatet lyckades han såga fel, så nu måste vi åka till IKEA o köpa ett nytt. Jag tror jag blir TOKIG!! O dom kan ju glömma att jag tänker betala för det extra! Nänä.. Som sagt, snart är det jul! :)

Ikväll kommer syster o håller mig o Alicia sällskap, M jobbar till 9. Får se om vi kan hitta på någon gourmetmat att bjuda på :)


Helgen som gått..

Men?! Var helt säker på att jag skrivit inlägg i fredags angående helgens planer. Nu när jag loggar in så ser jag att det inlägget ligger som ett utkast bara. Hm, måste ha missat att publicera det. Nåja, då kommer helgens planer som utförda händelser nu istället då :)

Fredag kvällen spenderades med arbetskamraterna hemma hos mig. Vi hade pengar kvar på vår budget efter Halv-8-hos-mig-kvällen så då beställde vi julmat på catering o hade julfest hemma hos mig. Lite mysigare det än att hyra in sig på en stor lokal.. MASSOR av mat, gott vin o trevligt sällskap resulterade i en toppenkväll som avslutades med dans på O´Learys o den självklara nattvickningen på Kalles. Kom inte hem förrän efter 3, trött som få o somnade direkt på soffan.

Det var ett tungt huvud som vaknade på lördag morron. Inte dålig, men sååå trött. Alicia sov hos mormor o morfar så jag kunde slappa lite i soffan som tur var.. Hämtade Alicia o busade lite med henne på dan innan M, som jobbat helg, kom hem o åt. Somnade i soffan redan halv 9, så trevlig var jag :)

Igår var jag fortfarande trött i huvet så det blev inga större påhitt. M jobbade o jag o tösen roade oss bäst vi kunde. Läste böcker, byggde tågbana, kollade film o grejade. Hälsade på pappan på jobbet o tog en fika med han också. Kvällen blev lugn med mys med lillan.

Så är det då ny vecka, endast 3 kvar till jul = stress! Jag som skulle vara klar med julklappshandel för längesen har knappt påbörjat. Det blir en Gävleresa på lördag i alla fall o då ska jag banne mig bli klar...!! Nu är det lunchdags. Hejdå.


Stolt

Visst är det väl fånigt vad några snälla ord kan göra mycket? Sitter på jobbet just nu o jag jobbar ju som telefonist på kundservice o pratar i telefon hela dagarna. Tänker väl inte direkt på hur jag pratar o så, men försöker väl låta så trevlig som det bara går :) Idag har jag en tillfällig bänkkamrat i form av en specialist som inte sitter i telefon utan finns till vårt förfogande om vi behöver hjälp. Normalt så jobbar hon i Gävle så vi träffar henne inte så ofta. Nyss kom hon fram till mig o sa att hon inte menat o tjuvlyssna eller så men ville bara säga att hon tyckte jag lät så lugn o säker i telefon. Jag hade en mycket behaglig röst sa hon!! Mallig!! Man kanske skulle börja "ljudblogga" istället?? :D Tack, du gjorde min dag!


Barn till salu...

2,5-åring i sina bästa år, lagom envis o lagom tjurig, säljes!! Alicia, som i och för sig varit envis sen hon föddes, har varit på sitt allra bästa humör idag har jag fått rapporter om. Morronen var go o gla, problemet började när vi skulle borsta tänderna. Det hade hon absolut inte lust med. När sen mamma o pappa blev helt galna o tänkte sätta på henne overall o mössa när hon skulle gå ut var det kört. Det var ju bara -13 grader, då behövs inte sånt! I över en halvtimme höll vi på, sen fick jag nog. Jag bar henne till bilen utan ytterkläder, utan mössa, utan skor o utan vantar. Jag vet, jag är en dålig mamma!! Jag skulle till jobbet, M skulle till tandläkarn, Alicia skulle till farmor o mitt tålamod hade tagit slut för längesen. Hon hade varit precis likadan när hon skulle hem från farmor berättade M så då hade det tagit ytterligare en halvtimme. Vad mysigt det är med barn ♥


RSS 2.0