Mjölk- och äggfritt

Jaaaa!!

Jag har äntligen hittat ett bra recept till mjölk- och äggfria muffins. Jag har ju tidigare skrivit om min bokprenumeration. I boken "Mjuka kakor" fanns massor av muffins-recept. Idag provade vi vaniljmuffins med krämig chokladtopping.


Vaniljmuffins (12-15 stycken)

½ dl sojamjölk
1 tsk vinäger
3½ dl mjöl
½ dl maizena
1 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
1 msk vanillinsocker
1 krm salt
½ dl olja
2 dl socker
2 dl vatten

Blanda sojamjölk med vinäger (Sojamjölk och vinäger behöver stå någon minut för att syras." Jag vet inte riktigt vad det betyder men så stod det :) )
Blanda mjöl, maizena, bakpulver, bikarbonat, vanillinsocker och salt.
Vispa ihop socker, olja, mjölkblandningen och vänd ner de torra ingredienserna med vattnet.
Vispa smeten slät.
Fyll muffinsformar till 2/3 och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 14-17 minuter.


Krämig chokladtopping

2 dl sojamjölk
4 msk mjöl
150 g mjukt margarin
2½ dl florsocker
200 g färskost
2-4 msk kakao

Koka upp mjölk och mjöl, rör kontinuerligt och tag av plattan när blandningen tjocknat. Låt svalna.
Vispa mjukt margarin med florsocker och färskost.
Rör ner den svala mjölkblandningen och vispa toppingen luftig.
Sikta ner kakaon.
Blandningen kan behövas kylas om den blivit för mjuk efter vispningen.


YUMMIE!!

Receptet kommer från första boken från denna hemsida: http://www.kakboken.se/


Kommentarer
Postat av: mamma

ser god ut

2011-11-09 @ 21:35:33
Postat av: Maria L

Du är super duktig att baka! dom ser jätte goda ut =)

2011-11-11 @ 20:29:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0