Ägg- och mjökfritt bak
M åkte som vanligt till kompis J på onsdags-kaffe igår så då fick jag en ursäkt att baka. Jeey :)
Det blev en bärkaka (tuppkaka nästan) utan ägg o mjölk så klart! Gjorde den första gången i helgen o den var så jäkla go´ på ren svenska så det blev repris igår.
Vill ni prova så kommer receptet här:
Bärkaka
3 dl sojamjölk
1 msk vinäger
5 dl mjöl
½ dl noegg
2 dl socker
1½ tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 krm salt
2 dl olja
100-200 g bär
Strösocker (pärlsocker)
Blanda sojamjölk med vinäger o låt stå några minuter.
Blanda alla torra ingredienser.
Häll i oljan och mjölkblandningen.
Vispa samman o häll i smord o bröad form 20 x 30 cm stor.
Toppa med bär o strö ett tunt lager strösocker.
(Jag hade även lite pärlsocker på)
Grädda i 10-15 minuter i 200 grader.
Jag hade frysta bär o fick grädda 15-20 minuter för att kakan skulle bli färdig.
Receptet kommer från "bibeln" Kakboken.se bok nummer 1 Mjuka kakor utan ägg och mjölk.